PRIJAVILA NEPRAVILNOSTI

Premijer je pomislio staviti točku na slučaj državnih kvadrata, ali onda se oglasila Đerek. Što kažu prozvani...

Priču ne želi zaključiti ni predsjednik Republike - koji smatra da bi Frka-Petešić morao i kazneno odgovarati

Andrijana Čičak Božić/ 25.1.2022. u 18:50

Nije više frka samo oko stana Frka-Petešića. Da su privilegije obrazac ponašanja u tvrtki Državne nekretnine - tvrdi zviždačica nekadašnja zaposlenica Maja Đerek

"Prijavljivala sam da postoje puno državnih stanova za koje se nije naplaćivalo uopće korištenje, ogromni novci, da su postojali ugovori o zakupu koji se nisu fakturirali, i da ljudi nisu plaćali i besplatno su koristili poslovne prostore, i naravno postojali su razlozi gdje su određeni moji nadređeni štitili takve ljude i to sam prijavljivala", ispričala je Đerek.

Đerek nastavlja da se za obnovu stana Frka-Petešića utjecalo odozgo, iako se ostalim korisnicima govorilo da se čeka Zakon o obnovi. 

Image
OBJAVILI PRIOPĆENJE

Državne nekretnine reagirale na istup zviždačice: 'Iznosi niz paušalnih i neutemeljenih tvrdnji'

Image
OBJAVILI PRIOPĆENJE

Državne nekretnine reagirale na istup zviždačice: 'Iznosi niz paušalnih i neutemeljenih tvrdnji'

"Činjenica je da su Državne nekretnine provele jednostavnu javnu nabavu i negdje oko mjesec dana poslije potresa stan je obnovljen", kazala je. 

Predsjednik Zoran Milanović smatra da je cijela situacija oko Frka-Petešića posebno oko prebivališta, prevršila svaku mjeru.  

"Frka je Zagrepčanin i ovo što je napravio uz znanje svog šefa je nevjerojatno. To je kazneno djelo. Čovjek parazitira na našoj grbači, na mojoj, sjetite se kredita koji sam dignuo 2008. za stan s kamatom od 6 posto", kazao je Milanović.  

Upravo se čita

Image
mračna otkrića

Strava na jezeru: Voda se povlači zbog suše, otkrivaju se ljudski kosturi. 'Postoji moguće objašnjenje...'

Lagao je, kaže predsjednik i ministar Mario Banožić, da bi dobio veći državni stan u Zagrebu. 

"Da je lažno prijavio svoju djecu, njegova djeca su školarci i idu u školu u Vinkovcima", kazao je Milanović. 

"Ja nisam kao on da kad je imao 42 godine pa je dobio povlašteni kredit pa da bi kupio 120 kvadrata u Zagrebu, ja živim u državnom stanu, koji ću vratit", kazao je Banožić. 

No, da nije bilo uobičajene procedure niti kod stana ministra Banožića, kaže i zviždačica Đerek. 

"Ja mogu reći ono što su moja neposredna saznanja da je meni moja nadređena rekla da je ona bila s njim u tom stanu i da je taj stan izabran za njega", kazala je Đerek.  

I to je laž, kaže Banožić. 

"Nikada nisam birao sebi stan, niti da se stan opremi", tvrdi. 

Da su prema Državnim nekretninama radili telefonski pozivi, Đerek spominje i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji se raspitivao zašto je ukinut ugovor jednoj tvrtki. 

"Meni se obratio gospodin koji je bio u najmu prostora i rekao mi da plaća najam a lokal nije spojen na struju nakon toga sam nazvao tadašnjeg državnog tajnika Katičića i upoznao s problematikom", kazao je Jandroković. 

Bilo je to samo reagiranje na prigovor građanina, kojih prima na stotine, tvrdi Jandroković. 

"Nije moj kum, već osoba koju poznajem. On mi se obratio isto tako kad mi se obrati netko koga ne poznajem, isto tako idem prema nadležnoj osobi", kazao je Jandroković. 

Iz Državnih nekretnina na sve odgovaraju da njihova bivša zaposlenica neistinama sebi stvara bolju poziciju u postupcima koji vodi s njima zbog otkaza koji je dobila prije dvije godine. To tvrdi i resorni ministar Darko Horvat

"Zašto nekoga zvati zviždačem nakon godinu i godinu i pol događaja koji su se dogodili, zašto baš sada ta inicijativa. Neću komentirati nešto što je dio sudskog postupka", kazao je Horvat. 

Đerek kaže, sve nepravilnosti prijavljivala i Horvatu i Banožiću, i Nadzornom odboru no nitko nije odgovorio. Jedna je od prvih koja je zatražila da se zviždačima omogući bolja zaštita. 

Andrijana Čičak Božić/ 25.1.2022. u 18:50

Više s weba

Pročitajte još

Image
'BIO JE IMUNOKOMPROMITIRAN'

Liječnik upućen u Matijanićevo zdravstveno stanje: 'Ovo što doktor na snimci govori nema nikakvog smisla'

Više s weba