S ANDRIJOM JARKOM / Premijer po dolasku na svečanost otvorenja mosta za RTL: 'Nema repeticije, dojmovi su sjajni, most je divan'

Što se tiče imena mosta, govori da nosi ono koje je trebao imati

26.7.2022.
19:41
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković RTL-ovu Andriji Jarku otkrio je prve dojmove o samom mostu, netom nakon što je došao na svečano otvorenje. "Dojmovi su sjajni, most je divan. Svi zajedno smo puna srca", govori.

Upitan je li vjerovao da će ga biti, kaže da, u trenutku kada je pruzeo vlast, preuzeo je odgovornost, a rekli su zada, navodi, da će most sagraditi. "Svi smo imali želju i ambiciju, nije bilo razloga za ne vjerovati. Međunarodni položaj bio takav da smo to mogli učiniti, nije postojao razlog zašto ne, to je kohezijska politika, rijetke su politike koje imaju diskontinuitet teritorija. Znanjem, vještinama, potporom stručnjaka napravili su sjajan most koji povezuje Hrvatsku, EU, Schengen. Digli smo i odnose s Kinom", govori..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče imena mosta, govori da nosi ono koje je trebao imati. Na Vladi je, govori, samo formalizirano. Program otvorenja je, kaže premijer, lijep, bogat, inspiriran tradicijom, kulturom i svi možemo biti zadovoljni. "Povezivanje Hrvatske neće imati repeticije", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo