NIJE OTKRIVAO PREVIŠE / Premijer tajnovit oko rekonstrukcije vlade: 'Smatram da je dobro napraviti određene promjene, osnažiti vladu'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Tijekom dana puno se govorilo o rekonstrukciji Vlade, a evo što je premijer rekao novinarima

29.3.2022.
19:30
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

U Gradskom kazalištu "Zorin dom" Karlovac održala se zajednička sjednica Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice, a nakon nje izjavu za medije dao je premijer Andrej Plenković.

Na početku je prepričao o čemu se sve razgovaralo na sastanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donijeli smo odluku da 14. svibnja obilježimo 100. rođendan Tuđmanu, a druga odluka 11. lipnja u Lisinskom ćemo održati sabor HDZ-a. Razgovarali smo i o novim političkim i ekonomskim okolnostima, sva tijela stranke su mi dala potporu o rekonstrukciji", rekao je.

"Današnji sastanci su bili vrlo korisni i dobri, a osobito nakon ovih jako bitnih i ključnih poteza prošlog tjedna", dodao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas sam dobio mandat da krenem u promišljanja o tome, dopustite mi da uzmem vrijeme da razmislim o tome. Ja od danas do kad se to dogodi neću govoriti o tome ništa. Kad sve dogovorimo ćemo vas obavijestiti", rekao je.

"Znam da ste htjeli sve, ali nećete dobiti ništa", rekao je kroz polusmijeh Plenković na pitanje novinara o rekonstrukciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ministrici Nataši Tramišak, premijer je rekao:

"Ako je ministrica dobila neku prijetnju, ako je ta prijetnja išla prema mojoj ministrici, ženi na važnoj funkciji, ako se njoj prijeti, onda smatram da je to nešto što bih ja trebao znati. Ona smatra da imamo puno posla i da me ne bi trebala opterećivati", rekao je Plenković o aferi s Tramišak i prijetnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo jako dobre odnose, ne moraju se meni ministri ispričavati. Ovo je situacija koju prema svojim kriterijima smatram bitnom temom za koju bi mi bilo draže da sam znao prije, a ne da znam iz medija. O ozbiljnosti prijetnji pitat će je policija", objasnio je.

Osim Tramišak, govorio je i o ministru gospodarstva, Tomislavu Ćoriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam čuo tu izjavu da Ćorić ne bi želio više biti u vladi. On je bio jedan od najaktivnijih na sastanku. Ćorić je danas otišao na sastanak u Pariz. Njega ćete pitati želi li ostati i dalje. Mi smo danas govorili o cijeni nafte, struje i plina", dodao je Plenković.

Rekao je i da on dobiva prijetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi non stop primamo prijetnje, non stop. To se zbiva često, čovjek je došao pucati. Mi imamo proceduru", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo