OPASNOST NIJE PROŠLA / Preporod pokrenuo peticiju protiv povratka učenika u školu: Prikupili već više od 2000 potpisa

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Ako u školama postoje uvjeti za normalno održavanje nastave, onda na nastavu trebaju ići svi učenici

5.5.2020.
13:12
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Sindikat Preporod pokrenuo je u utorak potpisivanje online peticije kojom traže povlačenje odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o povratku učenika razredne nastave od 11. svibnja u škole.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporod u priopćenju ističe da je suočen s brojnim negodovanjima i osudama odluke Nacionalnog stožera o povratku učenika u škole od 11. svibnja, a još više preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja o načinima kako se ta odluka misli provesti.

Naglašavaju da je podrška inicijativi za povlačenje odluke stigla od brojnih građana, napose roditelja, baka i djedova te učitelja i nastavnika koji se ne slažu sa zamišljenim načinom povratka dijela učenika u učionice i dijela radnika na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Preporodu smatraju da, ako u školama postoje uvjeti za normalno održavanje nastave, onda na nastavu trebaju ići svi učenici. Ako se ne mogu svim učenicima osigurati sigurni uvjeti, kao i do sada mjesto im je kod kuće odakle će nastavu nastaviti pratiti na daljinu.

Navode kako je peticiju u samo nekoliko sati potpisalo gotovo 2000 ljudi, što pokazuje velik interes, ali i nezadovoljstvo nepromišljenom i štetnom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako za prikupljanje potpisa nema previše vremena jer bi potpisivanje online peticije trebalo završiti do kraja ovog tjedna, Preporod poziva sve zainteresirane da se što prije odazovu potpisivanju, poručio je predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo