UHVATILA GA INSPEKCIJA / Prevozio putnike bez licence: Vozač Ubera zbog 15 kuna platio 15.000 kuna kazne

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog toga je tvrtki izrečena kazna od 10 tisuća kuna, a odgovornoj osobi, odnosno njezinu vlasniku, pet tisuća kuna

29.12.2018.
8:47
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prekršajni sud u Splitu nepravomoćnom je presudom s čak ukupno 15 tisuća kuna kaznio tvrtku "Gligo prijevoz" i njezina vlasnika i to zato jer je vozač I.R., vozeći svoj osobni automobil "u ime i za račun navedene tvrtke" 26. veljače prevezao putnicu od Ličke ulice do trajektne luke.

Putnica je pritom platila račun prijevoza Uberom od 15,34 kuna, a inspekcija je utvrdila da "navedena pravna osoba koja je obavljala prijevoz putnika ne posjeduje licenciju za autotaksi prijevoz, odnosno licenciju za unutarnji prijevoz putnika". Zbog toga je tvrtki izrečena kazna od 10 tisuća kuna, a odgovornoj osobi, odnosno njezinu vlasniku, pet tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom je slučaju prvo bio izdan prekršajni nalog po kojem je tvrtka trebala platiti 20 tisuća, a odgovorna osoba 15 tisuća kuna kazne, no tvrtka je uložila prigovor.

Tijekom suđenja u pisanoj obrani okrivljeni su, među ostalim, tvrdili da uopće nisu obavljali autotaksi prijevoz već da se tvrtka bavi pružanjem "isključivo usluge posebnog prijevoza putnika osobnim automobilima koji imaju manje od sedam sjedala", odnosno da se radilo o iznajmljivanju vozila s vozačem te da im za to nije bila potrebna licencija, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo