rast od 5 posto / Prihodi od stranih turista u prvoj polovici 2019. iznose 2,7 milijardi eura: 'Ovo je potvrda napretka!'

Image
Foto: Igor Šoban/Pixsell

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju 2019. godine

30.9.2019.
16:10
Igor Šoban/Pixsell
VOYO logo

U prvih šest mjeseci 2019. godine prihodi od stranih turista iznosili su 2 milijarde i 720 milijuna eura, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 5 posto, odnosno ostvareno je 127 milijuna eura više, podaci su HNB-a.

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju 2019. godine te je od travnja do lipnja ostvareno 2 milijarde i 233 milijuna eura prihoda od turizma, što je 5 posto više nego u istom razdoblju 2018. godine, odnosno 110 milijuna eura više. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultati ostvareni u prvoj polovici ove godine potvrda su napretka hrvatskog turizma u vidu jačanja prepoznatljivosti Hrvatske kao cjelogodišnjeg odredišta. U proteklih pet godina turistički promet na razini prvih šest mjeseci porastao je 62 posto, a prihodi za 51 posto. Stoga posebno drago što ćemo tijekom ovog tjedna imati priliku održati Dane hrvatskog turizma u čak pet županija s područja Slavonije, Baranje i Srijema kako bi pokazali sve bogatstvo ponude te potencijale koje imaju", komentirao je ministar turizma Gari Cappelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo