'VAN GOGH S OBA UHA' / Prije 35 godina pojavili su se Simpsoni, a Direkt je pričao s uličnim umjetnikom koji njihove likove oživljava po Zagrebu

Zagrebački ulični umjetnik precizno je rekreirao scene iz crtića, a u kvartu ga, kaže, zovu Picassi za siromašne i Van Gogh s oba uha.

19.4.2022.
22:53
VOYO logo

Bilo je to prije točno 35 godina kada je svijet prvi put upoznao Homera, Marge, Barta, Lisu i Maggie, najslavniju disfunkcionalnu obitelj na svijetu. Simpsoni su promijenili televiziju, Simpsoni su otkad postoje najbolji društveni komentar koji možete čuti, Simpsoni su nam dali likove i šale koji ne stare, a Simpsone možete naći i po Zagrebu.

Da, jedan je ulični umjetnik nevjerojatno precizno rekreirao scene iz crtića. Pričali smo s njim, kaže u kvartu ga zovu Picasso za siromašne i Van Gogh s oba uha. A Chief Wiggum, superinteligentni policajac iz Simpsona kojeg je nacrtao, nije nastao Bezveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je inače bio jedan zašarani zid koji je inače godinama stajao zašaran. I mi smo se tu našli jedan dan na kvartu inspirirani jednim događajem koji nam se dogodio, a to je upravo tko što prikazuje ova slika na zidu. Crtali smo neki grafit za Dinamo i došao je jedan malo nervozni policajac pa smo imali problema oko toga, pa smo tu na jedan šaljivi način, pošto su i Simpsoni parodija na neki američki način društva i života, tako smo mi parodiju na jedan hrvatski način života napravili na ovom zidu", kaže Antonio Jurčević Jurča, street art umjetnik.

"Bit će i ostalih likova iz crtića jer su to su ono ajmo reći crtići na kojima smo mi odrasli pa malo da uljepšamo zidove s tak nekim idejama. Znači neće biti samo Simpsoni nego i još neki pa budete vidjeli uskoro sve", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo