prvi rođendan / Prije točno godinu dana prisegnuo je predsjednik Milanović: Evo što je sve obilježilo prvu godinu mandata i tko mu se našao na meti

Prije točno godinu dana na Pantovčaku je prisegnuo peti predsjednik Republike

18.2.2021.
21:00
VOYO logo

Prije točno godinu dana na Pantovčaku je prisegnuo peti predsjednik Republike. Prvi rođendan mandata nije proslavio, sastao se tek s Društvom psihologa, a ono što je obilježilo prvih godinu dana su upravo obračuni sa svima koji su mu stali na žulj.

A tu je cijela lepeza: od premijera i vladajućih preko političkih analitičara do ljevice, a u posljednje vrijeme na piku su mu žene, pa čak i holivudske glumica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepoj našoj peti je predsjednik umjesto na Markovu trgu prvi put u povijesti prisegnuo na Pantovčaku pa je i uzvanika, i prije korone, bilo najmanje ikad, a inauguracijskim govorom je oduševio:

''Ovo je kuća za nas. Za sve nas'', rekao je Milanović u govoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREDSJEDNIK S KARAKTEROM /

Milanović je prije godinu dana došao na Pantovčak: Građani i političari komentirali njegov mandat

Image
PREDSJEDNIK S KARAKTEROM /

Milanović je prije godinu dana došao na Pantovčak: Građani i političari komentirali njegov mandat

Na kritike uzvraćao kritikama

Ubrzo je iz kuće izbacio sve biste, ali i pokazao da je ta kuća ipak tijesna. Sjeme razdora u godinu dana posadio je s mnogima. Počelo je s premijerom i svađom oko ustavnosti odluka Stožera, a iako trenutno vlada primirje, verbalni rat dvojice predsjednika buktio je u nekoliko navrata:

''Danas se svima prijeti i riga vatru ko, ne znam, plameni jazavac'', rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da sam on, ne znam, vjerojatno bi rekao da je 54-godišnji šmrkavac'', kazao je Plenković.

Nakon izbijanja afere Janaf priznao je da je i on bio u famoznom Klubu u Slovenskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zato što me zvao prijatelj iz Dalmacije jer je imao puno hrane koje nije imao kome dati jer bi se bacila, i to je bilo praktičnije'', objasnio je Milanović.

U tom je razdoblju bio najaktivniji, obišao je pola zemlje i na svaku kritiku uzvraćao kritikama na račun istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao vlak bez voznog reda, nikad se nije znalo kada će i na koga naletjeti, pa su tu bili i analitičari, bivši stranački kolege, novinari, suci, a najčešće - žene. I sada je na meti kritika zbog nedavnog nepriznavanja žrtava nasilja ukoliko su zaboravljene holivudske glumice.

"Kada o tome zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara, to baš ne vidim kao nešto čime bih se trebao zanimati'', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iziritirale su ga i zastupnice

Iziritirale su ga i zastupnice koje su ovdje postavile ploču njegova ureda kao i pravobraniteljica koja je na to reagirala.

''Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći što ih ide. Želiš da te se tretira kao Amazonku, budi spremna na to'', rekao je.

Kao predsjednik službeno je posjetio Sloveniju, Njemačku, Crnu Goru i Albaniju, što je prvo bio privatni, a onda službeni posjet. Uoči Oluje odlikovao je generala HVO-a Miju Jelića kojeg u BIH Tužiteljstvo tereti za ratne zlocine u Mostaru 93. Dok su u BIH prosvjedovali, u Kninu su ga hvalili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Odlična odluka i ona stavlja stvari na pravo mjesto'', izjavio je Ante Gotovina.

Stav o pozdravu za dom spremni na HOS-ovom grbu Milanović je pokazao napuštanjem protokola obilježavanja godišnjica u Okučanima i Zadru.

''Premijer i predsjednik stranke i njegovi suradnici nakon što su vidjeli i upozoreni su pokazali strah, nerazumijevanje, kukavičluk''.

I unatoč tome upravo ga desnica sve češće hvali, a ljevica kritizira. Pitanje je hoće li se to promijeniti odabirom sljedećeg obračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo