građanska inicijativa / Prikupljeno 156 tisuća potpisa za zakonsku zaštitu života nerođene djece

Image

Predstavnicima hrvatske vlasti ovime je poslana snažna poruka o civilizacijskoj nužnosti poštivanja svakog ljudskog života i stvaranju uvjeta za pružanje institucionalne potpore parovima i majkama u drugom stanju.

30.6.2017.
9:58
VOYO logo

Građanska inicijativa Prolife.hr izvijestila je jutros da je prikupljeno 156.217 jedinstvenih potpisa hrvatskih građana za nacionalnu pro-life peticiju koja se pod nazivom "Imam pravo živjeti“ provodila diljem Hrvatske od 19. ožujka do 16. travnja.

"Do danas je pristiglo 156 217 jedinstvenih potpisa hrvatskih građana koji su se zauzeli za zakonsku zaštitu života nerođene djece i osiguravanje pomoći i potpore trudnim majkama. Napominjemo da navedeni broj nije potpuno konačan jer potpisi još uvijek povremeno pristižu s terena. Predstavnicima hrvatske vlasti ovime je poslana snažna i jasna poruka o civilizacijskoj nužnosti poštivanja svakog ljudskog života i stvaranju uvjeta za pružanje institucionalne potpore parovima i majkama u drugom stanju.
Time je završila prva faza ove nacionalne peticije. Druga faza uslijedit će na jesen ove godine kada će potpisi biti predani Hrvatskom saboru i Vladi.
S obzirom na obvezno donošenje novog zakona, Inicijativa svojim angažmanom i stručnim doprinosom želi pomoći u procesu oblikovanja novog zakona u skladu sa svim suvremenim znanstvenim (pravnim, medicinskim i dr.) dostignućima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo