Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GRAD KOJI JE ŠOKIRAO ŠVEĐANE

Primamljiva ponuda iz Iloka: Grad na dražbi po 'egzotičnim' cijenama prodaje 26 nekretnina

Nije tajna, vlasnici kuća otišli su iz Hrvatske u valu iseljavanja

Tin Kovačić/ 25.7.2019. u 18:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Primamljiva ponuda stiže iz Iloka. Grad na dražbi prodaje 26 nekretnina. Neke kuće na natječaju imaju početnu cijenu od samo tisuću kuna.

Napuštene su ili su se vlasnici odrekli nasljedstva pa su došle u ruke grada kojemu su sada samo teret. No, nekima možda postanu spas.

Najistočniji hrvatski grad nudi nekretnine za egzotične, niske cijene. Kuće se prodaju već od 1000, a najviše do 118.000 kuna. Ukupno, grad Ilok prodaje 26 nekretnina, kuća s okućnicama i dvorištima koje su u njihovu vlasništvu.

"Radi se o nekretninama koje je grad Ilok dobio temeljem zakona, dakle kada se ne znaju vlasnici ili kada se vlasnici odreknu svoje ostavštine i nasljedstva tada grad dobiva te nekretnine. Iskreno, te nekretnine su na trošak i teret gradu",

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nije tajna, vlasnici kuća otišli su iz Hrvatske u valu iseljavanja, no pravno gledano, nema nikakvih prepreka. Na natječaj koji završava početkom kolovoza, svi se mogu prijaviti. Istina, kuće nisu u najboljem stanju i treba ulaganja, no za ove cijene trebali bi naći kupce.

Ovaj kraj nedvojbeno ima potencijala. Ilok ima jednako sunčanih dana kao Hvar. Idealan je za poljoprivredu i vinogradarstvo, a blizina Dunava i granice imaju svoje prednosti jer Iločko je najbrendiranije hrvatsko vino, jedino koje se našlo na britanskom kraljevskom dvoru.

Upravo se čita

Image
još jedan opoziv

Ovaj proizvod povlači se iz trgovina jer sadrži hepatitis E virus

Zna to i Piotr Hanus koji je sa suprugom Alicijom iz Poljske na putu do Jadrana slučajno prolazio kroz Ilok, zaljubio se u njega, i odlučio ostati živjeti u njemu: "Ljubazni ljudi, toliko je opušteno i kao htjeli smo vikendicu. Tako je krenulo. Ali vikendica je ustvari u istoj cijeni kao i kuća. Pa hajmo mi kupiti kuću. Pa kad je kuća  hajmo je srediti i živjeti tu."

Proizvodi vino, izvozi ga u Poljsku i govori, lijepo žive. "Napravite dobro vino i to vam je najveća nagrada. A i pare dolaze polako. Sad već živimo stvarno lijepo. Dobro, nemamo jahtu na Jadranu i ferari u garaži, ali plaćamo račune, nikom nismo dužni i plaćamo porez'', kaže Hanus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stoga se u gradu Iloku nadaju da će se do kraja natječaja možda naći Piotrovih istomišljenika, koji će od ovih kuća napraviti nove domove.

Tin Kovačić/ 25.7.2019. u 18:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne prilazite!

VIDEO Centrom Vrlike šeće vučica! Damir Skok za RTL: 'Izgleda da je ranjena. Vjerojatno je zato u naselju'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba