NEDOSTATAK RADNE SNAGE / Privatnih apartmana u Istri sve više, ali nema ih tko čistiti: 'Preklinju me da dođem, plaćaju 70 kn po satu'

Image
Foto: Thinkstock

Vlasnici apartmana spremni su uslugu čistačica platiti na području Umaštine i Novigrada od 50 do 70 kuna

17.6.2019.
7:53
Thinkstock
VOYO logo

Istra je prošle godine zabilježila povećanje privatnog smještaja za 10 posto prema podacima županijske Turističke zajednice. Najviše ih je već godinama u Puli koja je zadnjih nekoliko godina čak udvostručila broj apartmana.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u ostatku Hrvatske, najveći problem turističke sezone je nedostatan broj radnika, prije svega kuhara i konobara te pomoćne radne snage, sobarica i čistačica.

Tako su vlasnici privatnih smještajnih jedinica spremni uslugu čistačica platiti na području Umaštine i Novigrada od 50 do 70 kuna i biti presretni što su našli povjerljivu i marljivu osobu na koju mogu računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od njih je gospođa Milena koja dolazi svako ljeto u Umag iz Zagreba. Boravi po dva tri mjeseca u kamp prikolici postavljenoj na svojoj parceli i čisti apartmane kod svojih prijateljica.

"U Zagrebu je cijena čišćenja 30 kuna po satu, a za najluksuzniji stan mogu dobiti 40 kuna po satu, dok se za urede u većini slučajeva plaća 30 kuna. Na Jadranu je drugačije. Godinama pomažem pri čišćenju apartmana istim osobama, ali iz godine u godinu je sve više zahtjeva drugih da im pomognem održavati i čistiti apartmane. Gotovo me preklinju i nude višu cijenu, ali ne želim se pretrgnuti. Do sada sam angažirana u sedam apartmana i to je previše. Još prije tri godine se usluga čišćenja kretala između 30 i 40 kuna, a danas se penje bez problema do 70 kuna", kazala je Milena za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike