DEBAKL APLIKACIJE / Problemi s platformom CijepiSe: Javio se među prvima i imao je broj 4124. Morao je ponovno pa je sada oko 200 tisuća!

Iako iz Ministarstva zdravstva tvrde da nitko nije izbrisan, sam se uvjerio da on je

26.4.2021.
18:28
VOYO logo

Zašto se preko platforme "Cijepi se" cijepiti - ne može? I danas nam stižu potvrde građana koji su se u sustav prijavili među prvima, ali su očito izbrisani jer su se uspjeli prijaviti i drugi put. 

Liječnici obiteljske medicine žale se da su od jutra zatrpani pozivima pacijenata koji ne znaju kada će doći na red. Reda nema ni na zagrebačkom Velesajmu gdje se danas cijepi AstraZenecom i baš nitko preko nacionalne platforme nije naručen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio se među prvima, ali se sada opet morao javiti

"Molim vas što hitnije me naručite na cijepljenje", to je mail koji je primila liječnica obiteljske medicine Vesna Potočki-Rukavina

"Sad je naravno zabrinut. Pita me na koji način da se prijavi, moli da ga ja prijavim, budući da je od mene i moje sestre već od prije imao informaciju da se javi na platformu", objašnjava Potočki-Rukavina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na platformu se javio među prvima, što pokazuje i potvrda koju nam je poslao - redni broj 4124. Iako iz Ministarstva zdravstva tvrde da nitko nije izbrisan, sam se uvjerio da on je. Prijavio se opet. Sada je gotovo pod rednim brojem 200.000.

Greška KBC-a Rijeka

I nije tu samo kraj probleme. Platforma u sustavu ima i maloljetne, pa su greškom na cijepljenje pozivani mlađi, a cijepljeni su se prijavili opet, poput liječnika Leonarda Bressana koji se cijepio prvi među alergičarima u riječkom KBC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu je došlo do pogreške u našem informatičkom sustavu, on je bio prvi i to je bio pilot. Iza toga smo nastavili s upisivanjem alergičara i svi ostali su bili upisani", rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić

Ministar zdravstva Vili Beroš, koji cijelo vrijeme tvrdi da platforma funkcionira, ali ne kako su zamislili, liječniku poručuje da bi trebao pomagati u cijepljenju, a ne uznemiravati građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Osuđujem svaki pokušaj manipulacije javnosti te ću koristiti svaku priliku demantirati ih dokazivim činjenicama. Ovakve situacije rezultiraju obmanjivanjem hrvatskih građana koji pokušavaju ostvariti svoju želju i pravo na cijepljenje protiv COVID-19", poručio je Beroš. 

Na Velesajmu 95 posto su naručili liječnici

Na zagrebačkom velesajmu gužve danas nema. Plan je AstraZenecom cijepiti 2380 građana, od čega je 500 prosvjetnih djelatnika. Treći je tjedan cijepljenja na Velesajmu i kažu do sad je 95% građana cijepljeno jer su ih naručili liječnici. Tek je 5% onih povučeno s platforme. Ponekad dobiju samo inicijale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi koji su danas došli su od liječnika obiteljske medicine. Za sutra nam je naručeno oko 1200 s platforme, koliko ja imam informaciju od prije sat vremena, potvrđeno je samo 150 dolazaka", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar

Zbog nekorištenja platforme, liječnicima ne prestaju upiti mlađih koji se trebaju cijepiti u trećoj fazi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što kolega Šostar misli sa Zagrebom, da li se pacijenti trebaju javljati na platformu ili misli da mi imamo 15 sekundi vremena da sami prijavimo pacijenta na platformu", kaže Vesna Potočki-Rukavina

"Boga molim da platforma proradi idući tjedan, jer bit će nemoguća emisija da oni naručuju one koji bi se htjeli cijepiti preko svoje ordinacije. To je nemoguće", kaže Šostar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaćena platforma trebala bi profunkcionirati, jer idući tjedan samo u Zagrebu plan je cijepiti 10 000 ljudi na dan.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo