SANADEROV ODVJETNIK / Prodanović: 'Malo smo se počeli razbacivati s milijunima, pa nije ih baš tako lako skupiti'

Povodom odluke Vrhovnog suda kojom je bivšem premijeru Ivi Sanaderu omogućen izlazak iz zatvora uz jamčevinu u RTL-u Danas smo razgovarali s njegovim odvjetnikom Čedom Prodanovićem

1.10.2015.
18:43
VOYO logo

Povodom odluke Vrhovnog suda kojom je bivšem premijeru Ivi Sanaderu omogućen izlazak iz zatvora uz jamčevinu u RTL-u Danas smo razgovarali s njegovim odvjetnikom Čedom Prodanovićem.

Kako je Vaš klijent zadovoljan i kako ste Vi zadovoljni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da smo ga obavijestili i naravno da je zadovoljan. Premda smo ga mi u optimističnom tonu pripremili, jer smo bili uvjereni da ova presuda mora pasti, ali u pravosuđu inače, a pogotovo našem, nikad ne možete biti sigurni".

Sloboda je uvjetovana jamstvom koje nije malo. Jeste li ga već počeli skupljati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi otprilike znamo adrese na koje ćemo se obratiti jer već smo jednom skupljali jamčevinu. Nismo još počeli i trebat će nam izvjesno vrijeme jer nije to mali iznos. Malo smo se počeli razbacivati s tim milijunima kao da ih je lako skupiti. To je vrlo teško skupiti. Ali, Sanader ima određene prijatelje koji su spremni za njega jamčiti i nadam se da ćemo ostatak u gotovom novcu uspjeti skupiti".

Imovina Sanaderovih je blokirana. Koja je vaša procjena koliko će vam trebati da skupite jamčevinu, kad će on biti na slobodi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško mi je reći. Nekoliko dana će nam trebati sigurno".

Jeste li dobiti potvrdu od nekih od ovih ljudi koji su prije jamčili da bi mogli ponovno napraviti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam neformalno da su se gospoda Rošin i Bebić izjasnili da su opet spremni pomoći".

U pet godina protiv Sanadera je dignuto šest optužnica, gotovo četiri godine je iza rešetaka, a od danas više nema nijedne presude protiv njega. Što to govori o hrvatskom pravosuđu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda ne možemo dati generalnu sliku, iako obično ništa nije slučajno, ali činjenica je da šest optužnica nije rađeno slučajno. To je bio manevar DORH-a da bi mu se što prije moglo suditi i što duže ga držati u pritvoru. Naravno da nakon četiri godine bez pravomoćne presude to ukazuje na kvalitetu posla koji su obavili. Ovdje se uvijek vrši zamjena teza da je pravosuđe nesposobno osuditi ljude koji bi trebali biti osuđeni. Ja tvrdim da je obratno i da se ide u postupak bez dovoljno dokaza", rekao je Prodanović.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo