VRIJEME IZ SNOVA / Prognoza Dunje Mazzocco Drvar: Pred nama je vikend kakav biste mogli samo poželjeti

Image
Foto: RTL, Goran Stanzl, Goran Kovačić/Pixsell

Prigovor bi eventualno mogli uložiti gljivari, no za njih ćemo prilagoditi neki od idućih vikenda

13.9.2019.
22:15
RTL, Goran Stanzl, Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Da smo vas prošli tjedan ili, još bolje, vikend pitali kakav jesenski vikend biste voljeli, vjerujemo da bi većina opisala baš ovakav kakav je pred nama.

Prevladavajuće sunčano vrijeme, suho, malo sjeverca, tek toliko da ne osjećamo težinu neke jesenske južine, svježe noći u kojima se dobro spava i topli dani u kojima se turisti koji vole posezonu još mogu i okupati. Prigovor bi eventualno mogli uložiti gljivari, no za njih ćemo prilagoditi neki od idućih vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOPNO

U subotu prijepodne bit će pretežno vedro, samo će se ponegdje u Pokuplju i po gorskim kotlinama, rjeđe u Posavini, prije izlaska sunca stvoriti sumaglica i magla koja će se nakon sat ili dva razići. Puhat će slab sjeverac i sjeveroistočnjak. Temperatura slična kao danas, od 10 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne umjereno naoblačenje, lokalno bi prolazno moglo biti i prevladavajuće oblačno, ali će se zadržati suho. Samo u Hrvatskom zagorju postoji mala mogućnost za koju kap kiše. Dnevna temperatura od 22 u gorju do oko 30 stupnjeva u unutrašnjosti Dalmacije. Usput, ovo će u Kninu biti četvrti rujanski dan s temperaturom višom od 30 stupnjeva, čime će se ovogodišnji rujan izjednačiti s klimatološkom normalom. Sad je već jasno da će ih biti još i da će i po tom kriteriju ovaj mjesec biti iznadprosječan.

Nedjelja sunčana, čak pretežno vedra i suha. Kad smo već kod vedrine, nije na odmet spomenuti da je sunce i dalje jako, UV indeks u Zagori će biti visok. I vjetar će u nedjelju biti gotovo neprimjetan. Jutarnja temperatura malo niža, a dnevna za nijansu niža nego u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

MORE

Na moru sunčano, visokih prozirnih oblaka bit će u subotu malo više, u nedjelju znatno manje. Puhat će još ponegdje umjerena bura s udarima na granici olujnih, oko 65 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutra će biti ugodna, a dani topli, pri čemu će u rano popodne u većim obalnim gradovima biti čak i vruće. Temperatura će na sjevernom Jadranu dosegnuti 29, a na jugu i do 32 °C.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Ovakvo će lijepo jesensko vrijeme potrajati sve do utorka kada stiže jednodnevna kiša, dvodnevna bura i malo trajnije zahladnjenje. O tome, dakako, više u našim emisijama, ali i u tekstu koji ćemo objaviti početkom novog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve detalje donosimo vam i u našim prognozama na RTL-u, unutar RTL Vijesti u 16:30 i RTL-a Danas u 18:30 te na našim FB i Instagram stranicama!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo