sve je krenulo s promjenom stava / 'Protiv nje je počela prljava kampanja': HDZ brani predsjednicu od udara ultradesnice!

Predsjednik Sabora nije jedini - prljavu kampanju protiv predsjednice primjećuju i oni s desnog krila HDZ-a

27.2.2019.
15:25
VOYO logo

"Protiv Kolinde Grabar Kitarović u posljednje vrijeme vodi se prljava kampanja". Takvo je stajalište iznijelo nekoliko vodećih ljudi HDZ-a, ali nisu jasno rekli na koga pritom misle. 

Mislili su, prema svemu sudeći, na ekstremnu desnicu, čiju je bezrezervnu potporu predsjednica Republike izgubila odricanjem od ustaškog pozdrava "Za dom spremni". Kako su sukobi između Pantovčaka i Banskih Dvora jenjali, čini se da na oba brda strahuju od ulaska nekog drugog kandidata s desnice u utrku za predsjedničke izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ, kako se čini, ustaje u obranu predsjednice od nasrtaja krajnje desnice.

Predsjednik Sabora nije jedini - prljavu kampanju protiv predsjednice primjećuju i oni s desnog krila HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih isto potvrdio - vidimo da se to događa. A što se tiče HDZ-a, ja mislim da je HDZ jedinstven, čvrst, snažan", kaže ministar obrane Damir Krstičević

"Isti dojam. Isti dojam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U igri i onaj koji je bio prvi uz nju nakon izborne pobjede?

"Kad se odluči kandidirati, siguran sam da će je HDZ apsolutno podržati, a da se napadi vode, mislim da je apsolutno vidljivo na dnevnoj razini", dodaje potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić.

Krenulo je s promjenom predsjedničina stava o ustaškom pozdravu Za dom spremni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ja sam počinila grešku kad sam rekla da je to povijesni pozdrav, zato što mi je to više puta rekao netko od mojih savjetnika", rekla je predsjednica. 

Već idućeg dana po njezinom profilu na Facebooku pljuštali su komentari razočaranih glasača, s porukama kako za nju više sigurno neće glasati. Svojevrsni glasnogovornik krajnje desnice Velimir Bujanec, nekoć VIP gost na inauguraciji predsjednice, već je tjednima napada. Pa je čak došlo i do uzmaka - predsjednica je prošlog tjedna rekla da od ustaškog pokliča "Za dom spremni" treba razlikovati onaj iz Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od nemuštog i nejasnog, i po mom sudu potpuno nepotrebnog ustrajavanja na interpretaciji stanovitih pozdrava iz hrvatske povijesti do sličnih stvari", poručuje politički tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović.

No, Neovisni za Hrvatsku ne prepoznaju se kao akteri prljave kampanje, kako ju zove HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su Neovisni za Hrvatsku već prepoznati kao oni koji ne vode tuđe ratove i ružne, prljave kampanje. Dakle, apsolutno ovo nije naš rad", jasno će Bruna Esih

U HDZ-u možda misle na rad Mate Radeljića, ranije smijenjenog savjetnika predsjednice, koji ju je ovih dana optužio da je Vučiću lani obećala da više neće govoriti velikosrpska agresija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u igri je i onaj koji je bio prvi uz nju nakon izborne pobjede. Nacional danas objavljuje da se Tomislav Karamarko u Livnu sastao sa bosanskim špijunom, i to uoči njegova navodnog ulaska u predsjedničku utrku. Do izbora je još dosta, a predsjedničnine izglede kako se čini mogla bi kvariti i desnica koja ju je donedavno podržavala.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo