živo ga nije mazio / Protjeran iz svoje zemlje, Celestine je završio u Hrvatskoj kao izbjeglica: sada pred oltar vodi Hrvaticu!

Iz svoje je zemlje pobjegao, tjeran nemirnim prilikama i nesigurnošću i završio je u Lijepoj našoj gdje je dobio azil i ušao u tri posto onih kojima je to uspjelo

12.9.2016.
17:48
VOYO logo

Možda će na nekim budućim izborima glasovati i glavni akter naše iduće priče. Zove se Celestin, dolazi iz Nigerije i u Zagrebu živi već tri godine. Njemu je uspjelo još nešto - uskoro pred oltar vodi Hrvaticu.

Kako Nigerija voli Šukera, tako Nigerijac Celestine Olisa voli Hrvatsku. Posebno našu himnu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasmijan i raspjevan, takav je uvijek. Iako ga život nije baš mazio. Kada je  prije tri godine iz daleke Nigerije pobjegao u Europu, policija ga je uhvatila u Sloveniji. Njemu i još četvorici izbjeglica tada je rečeno da idu u Hrvatsku. Svi su pobjegli, ali ne i Celestine. On je znao da ide u rodnu grudu Zvonimira Bobana.

"Kada sam došao, policija je bila dobra prema meni, ja osjećam, sve nešto bolje i bolje, sve nešto dobro - mislim da mi je bog rekao celestine ovo je zemlja za tebe", dodaje Celestine Olisa, izbjeglica iz Nigerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Nigeriji je kako kaže, imao sve, ali ne i mir. Čak 6000 kilometara dalje - ne samo da se udomaćio dobivši azil već je pronašao i ljubav svog života. Nakon dvogodišnjeg stanovanja u hotelu Porin, sada gradi novi život sa zaručnicom u zagrebačkom naselju Špansko. Sljedećeg mjeseca na redu je prava hrvatska svadba jer običaje je već savladao!

Da se želja i trud uvijek isplate - Celestine je najbolji dokaz. Danju radi kao konobar, poslijepodne kao trener u klubu Zagreb 041, a noći dočeka uz taktove omiljenih mu pjevača...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

... jer samo se ovdje ovaj Nigerijac osjeća sigurno! Vremena u kojima je bio stranac daleko su iza njega. On je sada prijatelj, kolega i budući hrvatski zet. Purger vedra duha i zaraznog osmijeha! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo