RTL NA PLACU / Provjerili smo mogu li se za 300 kuna kupiti osnovne namirnice za uskršnji stol, ostali bez oraha. 'Koji muškarac kupi sve?'

Građani su se sami uvjerili, poskupljenja ih nisu zaobišla, a smatraju da je sve otišlo gore i to za čak 30 posto

12.4.2022.
21:00
VOYO logo

Poskupljenja sigurno svaki dan osjetite u trgovinama i na tržnicama, a ovaj blagdanski vikend će pokazati i prave razmjere koliko je uskrsni stol skuplji nego lani. Matija Mlinarić zaputio se na tržnicu i provjerio mogu li se za 300 kuna kupiti barem one osnovne namirnice za blagdanski ručak četveročlane obitelji, od mesa do jaja.

Tržnica je uvijek na boljem glasu od trgovina što se tiče kvalitete, no ne baš i po cijeni. Građani su se sami uvjerili, poskupljenja ih nisu zaobišla, a smatraju da je sve otišlo gore i to za čak 30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi navode kako cijene dodatno rastu s petka na subotu. U kupnju smo krenuli i sami. Zacrtali smo si da ćemo za 300 kuna nabaviti sve one osnovne namirnice za Uskrs, pa tako imamo meso, ribu, luk, rotkvice, jaja. Fale nam samo orasi za kolače, no s njima cifra bi narasla na skoro 400 kuna. 

Kupili smo pastrvu, dva kilograma odojka, šunku od kilogram i pol, luk i rotkvicu te jaja. Sve skupa potrošili smo 294 kune. Možda smo još trebali kupiti orahe, no oni su bili preskupi za naš budžet jer kilogram košta 80 kuna. Nadamo se da nam naša imaginarna domaćica neće zamjeriti što nismo uzeli orahe, ali koji muškarac kupi baš sve što mu se kaže, zaključuje Matija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u prilogu:


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo