Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
sjajne vijesti

Prvi puta više udomljenih nego ostavljenih pasa: Dumovec napustio i posljednji kućni ljubimac zbrinut nakon p...

U Dumovcu kažu - ovdje će svatko tko voli pse i mačke naći ljubimca baš po svojoj mjeri

Ružica Đukić/ 9.10.2021. u 20:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda se u šumi loših ne prepoznaju dovoljno, ali u Hrvatskoj itekako ima dobrih vijesti! Jedna od njih stiže iz Dumovca. 

Prvi put u povijesti udomili su više pasa nego što ih je došlo u sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba. Oboreni su rekordi i u spašavanju divljih životinja.

Malo joj jezik pada jer na toj strani njuške nema baš zuba koji bi ga držali. Ali tko mari za to. 13-godišnja mješanka Luca ima veliko srce i odličnu narav. Jedino što nema je dom. Nekadašnja stanarka Dumovca bila je i LuCy. 

"Lucy je obogatila naš život, to je definitivno. Ja sam odrasla uz psa, isto tako i suprug tako da sam htjela da i moja djeca rastu uz psa", kaže Nensi Rusan iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odiju je tri godine i u skloništu je skoro cijeli život. Od kako vježba s timariteljicom Marijom, svladao je brojne trikove. 

U Dumovcu kažu - ovdje će svatko tko voli pse i mačke naći ljubimca baš po svojoj mjeri. Čini se da se jedan čupavac baš svidio zagrebačkom gradonačelniku. 

Upravo se čita

Image
utrkivali se?

Tešku prometnu nesreću u kojoj je kraj Mostara poginula obitelj skrivili hercegovački tajkun i sin tajkuna?

"Supruga i ja živimo u stanu od 40 kvadrata, imamo već jednog psa tako da je to malo teža situacija, al' da se pita moju suprugu već bi udomili još jednog. Možda se to uskoro i dogodi. Još uvijek se dvoumimo", kaže Tomislav Tomašević.

Još uvijek ima stvari na kojima puno treba poraditi

A sve manje se dvoume građani pa je Dumovec srušio rekorde. U prošloj je godini više pasa udomljeno nego spašeno s ulice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dobra vijest je i da u skloništu, od 80-tak pasa koliko ih je bilo, više nema nijednog psa s Banovine. Oni koji prije potresa nisu imali dom su udomljeni, a drugi vraćeni u svoje obitelji. 

"Uloga Dumovca unutar ustanove Zoološki vrt je i briga o divljim životinjama grada Zagreba, ranjenim, potrebitim i da ćemo ovu godinu završiti na preko 2000 intervencija na divljim životinjama", kaže ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok.

Što je također rekord. Građani sve više dojavljuju kad naiđu na divlju životinju i ne uzimaju stvar u svoje ruke. Hrvatska je, potvrđeno je ovog mjeseca,  službeno postala zemlja slobodna od bjesnoće No to nisu jedine dobre vijesti koje su se danas dijelile na obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja Grada Zagreba. 

"Svijest o zaštiti životinja raste i u Hrvatskoj. I broj vegetarijanaca i vegana i ljudi kokji prestaju nositi krzno i ne žele koristiti proizvode koji su testirani na životinjama zaista napredak postoji", poručuje Luka Oman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Još uvijek ima stvari na kojima puno treba poraditi, ali danas nećemo kvariti nego samo još jednom apelirati: ne napuštajte, ne kupujte, udomite, volite! 

Ružica Đukić/ 9.10.2021. u 20:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nisu zaštitili dizajn?

U Zagrebu već krenule jeftine kopije plavih gradskih vreća za smeće? 'Ovo se pojavilo jutros na tržnici'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba