BOGAT IZBOR JELA / Prvi smo ušli menzu Filozofskog: Otkrijte koliko stoji ručak i kako napraviti studentsku pizzu!

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu danas će prvi put od postojanja fakulteta svoje X-ice provući u fakultetskoj menzi

25.1.2019.
7:00
VOYO logo

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, jednog od najvećih u Hrvatskoj, danas će prvi put od postojanja fakulteta svoje X-ice provući u fakultetskoj menzi. Naše su kamere prve zavirile u novoopremljenu kuhinju i blagavaonicu.

Jelo s nogu - za studente Filozofskog fakulteta - danas postaje prošlost. U njihovoj menzi subvencionirane prehrane jučer su trajale pripreme na veliko za svečano otvorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najave su velike. Prve prognoze su 1000, tisuću i nešto obroka da ćemo imati. Nas je oko 20ak i borit ćemo se s tim vrlo dobro", kazao je šef kuhinje Zvonimir Šuperina.

Recept za studentsku pizzu

I tako svakodnevno u novoj blagavaonici u kojoj istodobno može ručati 120-ero studenata. Ali, najvažnije od svega - što će biti na meniju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra imamo bečki, imamo pržene lignje i juneći odrezak", otkrila nam je današnji meni djelatnica studentske menze FF-a Anđa Kušt

I naravno najpopularnije studentsko jelo - pizzu. A za ovu posebnu - šapnuli su nam i recept. "Imamo miješanu pizzu bez gljiva u koju ide šunka, kobasice, špek i sir", rekla je djelatnica studentske menze FF-a Željka Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponudi će biti i vegeterijanski meni, kao i bogat izbor drugih jela. Pizza s vodom stoji 8,5 kuna.

Ljetna terasa

Dva milijuna kuna vrijednu novouređenu menzu financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.  "Prava je šteta što to nije bilo ranije. Ali evo danas smo ovdje. Pozivamo studente da se odazovu, i naravno, želimo im dobar tek", kazao je sanacijski upravitelj Studentskog centra Zagreb Mirko Bošnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu menze je i kafić za okrijepu, koji će imati i ljetnu terasu. A stoljeće i pol od osnutka Filozofskog fakulteta - studenti su novu menzu jedva dočekali.

"Bilo je i vrijeme. Nakon pet godina studiranja bit će lijepo pojest obrok tu kod nas, da ne moramo ići okolo", rekao je student Filozofskog fakulteta Luka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante je rekao da su ranije išli na ručak na FER i FSB. "Lijepo je što se više ne moramo krpati ovim STEM-ovcima. Da smo svoji ljudi na svome. Fino je to", kazao je student Ante. 

Uštedjet će i vrijeme - posebno dragocjeno tijekom ispitnih rokova. "Sad kad učimo tu u knjižnici, menza će nam biti tu bliže i praktično", kazala je studentica Donatela.  A nama je bilo lijepo vratiti se, barem na tren, u drugu najvažniju - studentsku klupu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo