agresivni psi / Psi koji lutaju i napadaju Slatinama plaše lokalno stanovništvo: 'U strah smo pustiti djecu van!'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

O svemu je obaviještena i veterinarska inspekcija u Splitu

29.11.2021.
16:57
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Stanovnici Slatina posljednja dva tjedna imaju velikih problema sa psima koji lutaju mjestom. Prije 15 dana su iz obližnjeg mjesta Žedno pobjegla dva psa pasmine turski kangal te jedan tornjak i od tada lutaju Slatinama, piše Dalmacija Danas.

''Gladni su i žedni te jako opasni po ljude i druge životinje. Vlasnik je kontaktiran preko sto puta, došao je jednom i pokušao ih pronaći, međutim bezuspješno. Nakon toga se oglušio na svaki poziv. Obaviještena je policija, obaviještena je firma za zbrinjavanje životinja As-Eko'', kazao je svjedok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac je ispričao kako zbog straha od opasnih pasa mještani ne mogu pustiti djecu van kuća. 

''Zadnjih 15 dana u strahu smo pustiti djecu vani ili otići prošetati vlastite pse u strahu od napada tih lutalica. Naravno, došlo je i do napada na žensku osobu koju je jedan od pasa ugrizao te dva napada na druge pse. Jedan od njih je moj koji je na svu sreću prošao neozlijeđen. Psi su agresivni, često se čuje njihov lavež te jako brzo mijenjaju lokacije, zbog toga ih je jako teško i uhvatiti, omamiti ili nešto slično'', ispričao je anonimni muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'projekt: zeleno' /

Kao mala je zbog pasa dobivala batine, sada ih u dvorištu imaju 70-ak: 'Sve je krenulo spontano…'

Image
'projekt: zeleno' /

Kao mala je zbog pasa dobivala batine, sada ih u dvorištu imaju 70-ak: 'Sve je krenulo spontano…'

Policija je također komentirala napade spomenutih pasa.

''Informaciju da je na području Slatina, pas nepoznatog vlasnika ugrizao ženu zaprimili smo 14. studenog 2021. godine. Po zaprimanju informacije policijski službenici su izašli na mjesto dojave i obavili razgovor s oštećenom 82-godišnjakinjom koja je navela da je primijetila dva psa koja nisu bila pod nazorom i da je jedan od njih skočio na nju i ugrizao je za bedro, a da ne zna čiji su to psi. Liječnička pomoć pružena joj je u HMP Trogir i utvrđeno je da je zadobila lakšu tjelesnu ozljedu. Policijski službenici su istog dana obišli teren u cilju pronalaska pasa, ali iste nisu uočili. Pokrenut je postupak utvrđivanja činjenica vezano uz navode da su na području Slatina građani uočili dva psa koja lutaju bez nadzora. Obavljen je veći broj razgovora i utvrđen je vlasnik pasa koji je naveo kako inače pse drži na farmi na području Žednog, ali da su 12. studenog pobjegli i da od tada za njima traga'', kazali su iz splitske Policijske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu je obaviještena i veterinarska inspekcija u Splitu.

''Svakako, napominjemo kako smo od zaprimanja informacije do sada poduzeli sve kako bi utvrdili vlasnika i sve činjenice vezano uz ovaj događaj, pretraživali smo teren, ali do danas pse nismo pronašli, radi čega planiramo, u sljedećih nekoliko dana, kada se poboljšaju vremenske prilike, organizirati pretragu terena u koju ćemo uključili članove lovačkih udruga i djelatnike HGSS-a, a sve kako bi pronašli pse i adekvatno ih zbrinuli”, rekli su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnih problema imali su stanovnici istočnog dijela Splita prošle godine kada su čopori pasa lutali TTTS-om. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo