O ĐOGAŠU / Puljak o HDZ-ovom kandidatu: 'Svejedno mi je tko je kandidat koji može biti kandidat bilo koje od starih stranaka i politika'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Nakon što je splitski HDZ objavio tko će u gradonačelničku trku, sada bivši gradonačelnik odlučio se oglasiti na Facebooku.

14.4.2022.
21:42
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Splitski HDZ objavio da je njihov kandidat za gradonačelnika Zoran Đogaš, osnivač i voditelj Centra za medicinu spavanja u Splitu, predsjednik Edukacijskog odbor Europskog društva za istraživanje spavanja i Hrvatskog somnološkog društva. Dobitnik je državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti.

Rekaciju na njegovu kandidaturu na Facebooku je objavio Ivica Puljak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogodilo se ono što smo najavljivali i očekivali. U Splitu će se voditi politička borba koja će odlučivati o budućnosti našega grada, ali i Hrvatske. Ja mogu i želim biti kandidat uvođenja reda i principa jednakih za sve, a svejedno mi je tko je kandidat koji može biti kandidat bilo koje od starih stranaka i politika", započeo je Puljak.

Image
MIRNA VEŽA /

Vlada potvrdila povjerenicu za Split: 'Posao ću izvršavati u suradnji s kolegama stručno, profesionalno i odgovorno'

Image
MIRNA VEŽA /

Vlada potvrdila povjerenicu za Split: 'Posao ću izvršavati u suradnji s kolegama stručno, profesionalno i odgovorno'

U Hrvatskoj i u Splitu je na djelu zadnji stadij HDZ-a, piše Puljak. Nastavlja kako su znali da HDZ traži nestranačkog kandidata, iza kojeg može sakriti svoj uhodani model operiranja po Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je kandidat veći to bolje, što je kandidat manje sličan HDZ-u, to bolje. U Splitu zato imamo protukandidata koji kaže da je mogao biti kandidat bilo koje stranke. A to je zadnje što u politici možete biti i tvrditi da imate svoj "ja". Točno tako izgleda svaki 'svestranački' kandidat Andreja Plenkovića, bilo da je u pitanju pozicija ministra na koju od sramote više ne može staviti nikog iz svoje kadrovski devastirane stranke, bilo da je u pitanju pozicija gradonačelnika Splita", napisao je. 

Za razliku od Vlade čiji premijer nema hrabrosti stati pred birače, piše Puljak, nego se svako malo rekonstruira, ponosni su što će Split imati priliku izravno presuditi želi li politiku HDZ-ovih povlaštenih maski koje nisu ukinute ili politiku principa, reda i javnih natječaja, jednakih prilika za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela Hrvatska moći će gledati Split u kojem će se odlučivati o tome treba li nama ravnopravna budućnost ili povlaštena prošlost. Ja vjerujem da Splićani znaju koji smjer žele. Zato sam i vratio odluku u njihove ruke. Split je za budućnost, Split je budućnost", zaključio je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo