'SVE ZNA OD PRVOG DANA' / Puljak pohvalio sina, javila mu se nezadovoljna mama mladića s autizmom: 'Sva djeca Splita jednako su bitna'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'Za jednog profesora najveći je kompliment kad ga student nadmaši', istaknuo je splitski gradonačelnik

20.9.2022.
8:49
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita na svom Facebook profilu pohvalio sina Tomu Puljka koji je održao predavanje na konferenciji koja okuplja neke od najvećih globalnih zvijezda tehnološke scene, javila mu se jedna nezadovoljna mama.

Vesna Golemac iz Vijeća roditelja Centra za autizam ističe kako su i oni ponosni na Tomu Puljka, a voljeli bi i da nadmaši učitelja, odnosno splitskog gradonačelnika i to tako da u budućnosti pokaže više empatije i razumijevanja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u gradu Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi roditelji djece s autizmom isto smo ponosni na svoju djecu, samo ne mogu reći da smo ponosni na ustanovu koju pohađaju, OŠ Centar za autizam Split, iz koje ni jedno dijete nije izašlo osposobljeno za ništa, zakinuti za temeljno ljudsko pravo na školovanje, zajamčeno Ustavom RH!", kaže dalje.

Podsjetila je potom na obećanje koje je Puljak dao u medijima, a to je izgradnja novog regionalnog Centra za autizam do kraja mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nepopularna odluka /

Puljak o poskupljenju vrtića i obroka: 'Nisam biran da donosim popularne odluke. Cijene su iste od 2003.'

Image
nepopularna odluka /

Puljak o poskupljenju vrtića i obroka: 'Nisam biran da donosim popularne odluke. Cijene su iste od 2003.'

"Za sada imamo OŠ po posebnim propisima koja prema zakonu treba biti pristupačna za OSI, a to nije. Pohađa je preko 100 djece sa 100 % invaliditetom, bez WC-a za OSI, kaže pa ističe: "Ne daj Bože da im je sila mokriti u šestosatnom boravku u školi".

Navodi i kako su osnivačka prava preuzeta 2015. godine, a i dalje nisu legalni. Uz to, u jednoj skupini trebaju imati troje do petero djece, a oni ih imaju sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne daj Bože napretka pa da imamo rehabilitaciju, plivanje, glazbeni, tjelesni, medicinsko osoblje kad ih uhvati epileptični napad", kaže p zaključuje kako gradonačelnik za sve probleme zna od prvog dana, a "prstom nije maknuo".

"Poštovani gradonačelniče, sva djeca Splita jednako su bitna!", zaključuje pa se potpisuje kao ponosna mama 21-godišnjeg mladića s autizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Puljak je na objavi u kojoj hvali sina naveo: "Za jednog profesora najveći je kompliment kad ga student nadmaši, a kad to napravi tvoje dijete - nema riječi da se opiše taj osjećaj ponosa".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo