REKORDNO MALA POSJEĆENOST / Iznenađenje na sajmu u Puli! 'Danas kao da nikome ne treba posao'

Iako je program trebao trajati cijeli dan, zbog rekordno male posjećenosti poslodavci su već oko podneva počeli pakirati kofere

27.5.2019.
22:30
VOYO logo

118 460 nezaposlenih građana u Hrvatskoj. Stoga čudi rekordno niska posjećenost sajma poslova koji se odvija u gradu u kojem raste broj nezaposlenih. Unatoč velikom broju ponuđenih radnih mjesta, jutros je poslodavce na pulskom sajmu obišlo svega tridesetak zainteresiranih, među njima i bivši radnici Uljanika.

Iako je program trebao trajati cijeli dan, zbog rekordno male posjećenosti poslodavci su već oko podneva počeli pakirati kofere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo, kao što vidite danas kao da nikome ne treba posla, nema odaziva, ništa", izjavio je poduzetnik Valdi Matković.

U ponudi je nekoliko stotina radnih mjesta. Nova pulska opća bolnica traži sedamdesetak medicinskih sestara, a MUP čak 750 policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladim ljudima nudimo školovanje na policijskoj akademiji koje traje oko godinu dana. U sklopu tog školovanja uključena je i policijska praksa u policijskim upravama", rekla je djelatnica iz odjela odnosa s javnošću MUP-a Suzana Sokač.

Brojna radna mjesta, posebice u IT sektoru, nude se na neodređeno vrijeme uz plaću višu od prosječne i mogućnost napredovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivali smo da će biti veća posjećenost i uostalom od onih kadrova koji bi nama bili zanimljivi", kazala je predstavnica IT tvrtke Martina Bastašić.

Uz dvadesetak bivših radnika Uljanika novi je posao došao potražiti i Samir Hadžić, do nedavno poznat kao predvodnik borbe za očuvanje pulske i riječke brodogradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao sam vidjeti koji poslovi se nude. Pošto sam nezaposlen kao i većina mojih kolega koji su prošlim tjednom dobili otkaz, i do danas neki dobivaju otkaz, tako sam došao na ovaj sajam vidjeti što se nudi, i naravno posao, jer kao što smo puno puta rekli egzistencija ne pita", rekao je Hadžić.

Sajam je organizirao Grad Pula koji ove godine nudi i milijun kuna potpora za nove poduzetnike. Dvije glavne mjere odnose se na proizvodnju i IT sektor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I jedna nova mjera je zapošljavanje teže zapošljivih osoba, odnosno osoba koje su završile školovanje po posebnom programu, odnosno oni koji imaju status invalida", rekla je pročelnica u Gradu Pula Vesna Sajić.

Pomalo zbunjeni nedostatkom interesa, poslodavci se pitaju jesu li razlozi loše vrijeme i slaba promidžba ili Puljanima zbilja ne treba posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo