'odnosi se još neće poboljšati' / Pupovac: Grabar-Kitarović želi kontrolirati proces pristupanja Srbije EU

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

'Odnosi Srbije i Hrvatske sigurno se neće poboljšati još najmanje godinu dana', izjavio je Pupovac komentirajući izbor Grabar-Kitarović za predsjednicu Hrvatske.

13.1.2015.
12:35
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj (SNV) Milorad Pupovac izjavio je za beogradski tisak od utorka da u dogledno vrijeme ne treba očekivati unapređenje odnosa Srbije i Hrvatske te ocijenio da će novoizabrana hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nastojati kontrolirati eurointegracijski proces Srbije.

"Odnosi Srbije i Hrvatske sigurno se neće poboljšati još najmanje godinu dana", izjavio je Pupovac komentirajući izbor Grabar-Kitarović za predsjednicu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je također ocijenio da ona neće mijenjati politiku kojom je izborila izbornu pobjedu.

"Radit će protiv vlade u Zagrebu i na antiregionalnoj politici. Također, nastojat će zaštititi Hrvate u Srbiji, ali i kontrolirati proces pridruživanja Srbije Europskoj uniji", ocijenio je Pupovac za beogradski list "Blic".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac je nazvao lapsusom, mogućim samo u HDZ-u, izjavu Grabar-Kitarović kako će se boriti za još veća prava manjina u Hrvatskoj, te da će isto tražiti i za Hrvate u "Srbiji, Vojvodini i drugim susjednim zemljama", što je u Srbiji izazvalo reakcije i tumačenja da se Vojvodina dijeli od Srbije.

"To je lapsus koji u drugim zemljama ne bi bio moguć. I lapsus koji u drugim strankama ne bi bio moguć, ali u HDZ-u jest", ocjena je predsjednika SNV-a Milorada Pupovca u beogradskom tisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski državni vrh još nije službeno komentirao hrvatske predsjedničke izbore i izbor Kolinde Grabar-Kitarović za novu hrvatsku predsjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo