'BROJNI PROBLEMI SRPSKE MANJINE' / Pupovac: Hrvatskoj treba jaka Vlada

Image

Predsjednik SDSS-a je u vukovarskom restoranu "Mornar" poručio kako će Hrvatskoj nakon izbora trebati jaka vlada zbog problema s kojima će se usretati krajem ove ili u početku iduće godine.

25.11.2011.
19:00
VOYO logo

Na predizbornom skupu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u vukovarskom restoranu "Mornar" kandidat te stranke na listi srpske nacionalne manjine u 12. izbornoj jedinici Milorad Pupovac je poručio kako će Hrvatskoj nakon izbora trebati jaka vlada zbog problema s kojima će se Hrvatska susretati krajem ove ili u početku iduće godine.

"Nismo velika stranka, ali smo stranka koja ima i imat će politički utjecaj u političkom životu Hrvatske", kazao je, dodavši kako rubna hrvatska područja, od Belog Manastira i Vukovara do Knina "ne smiju postati područja u kojima će stopa zaposlenosti biti istovjetna stopi nezaposlenosti u Zagrebu ili Rijeci".

Također je poručio kako SDSS želi jednakost za sve hrvatske građane te da se jednako dobro živi i u Zagrebu, i u Rijeci, i u Vukovaru, i u Kninu.

Kandidat SDSS-a Jovo Vuković zauzeo se za osnivanje posebnog ministarstva ili fonda za razvoj nerazvijenih područja u Hrvatskoj te da se stranom kapitalu, posebice iz Srbije i BiH, omogući brži ulazak u Hrvatsku.

Pozvavši građane srpske nacionalnosti da glasuju za SDSS, kandidat i predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović osvrnuo se na, kako je rekao, brojne napade protukandidata na srpskoj manjinskoj listi, bivših članova SDSS-a, kojima je izvrgnut u predizbornoj kampanji, rekavši kako je "njihov osnovni program da napadaju SDSS, jer drugog programa nemaju".

"Čujem tako kako nam zamjeraju da smo još 1998. surađivali s HDZ-om i Franjom Tuđmanom. I jesmo. Jer da nismo, kako bismo opstali na ovim područjima", poručio je Stanimirović.

Također je kazao kako se građani srpske nacionalnosti još suočavaju s brojnim pravnim i imovinskim problemima te teškoćama u ostvarivanju manjinskih prava. Izrazio je uvjerenje da će s budućom vladom o svim teškoćama srpske manjine u Hrvatskoj pregovarati upravo saborski zastupnici SDSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo