prijepor / Pupovac o Milanoviću: 'Pokušao je utjecati na Kajtazija i poslije je javno rekao da je Kajtazi ucjenjen'

Milanović je u petak rekao da je on predstavnik siromašnih, manipuliranih Srba

27.3.2021.
12:10
VOYO logo

Predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac u subotu u podne održao je konferenciju za novinare. Povod je bio jučerašnji verbalni ispad predsjednika Republike Hrvatske.

"Vidio sam kako njegova komunikacija ide u javnu sferu. A onda sam shvatio da sam razrješen da privatna komunikacija ostane privatna", rekao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je mislio na poruke koje je objavio na svom Facebook profilu, a na kojima se vidi da ga Zoran Milanović naziva bijednikom. 

Image
šokantne poruke /

Pupovac na Facebooku objavio kako ga je Milanović izvrijeđao u porukama: 'Srpski narod će procvasti kad se tebe otarasi'

Image
šokantne poruke /

Pupovac na Facebooku objavio kako ga je Milanović izvrijeđao u porukama: 'Srpski narod će procvasti kad se tebe otarasi'

'Cijenim profesoricu Đurđević'

Šef SDSS-a pročitao je članak 5 Ustava i kazao da je Milanović prekršio. Rekako je kako je Milanović nazvao i nastojao utjecati na Kajtazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije toga je javno rekao da je Kajtazi ucjenjen. Mene je sumnjičio da sam radio iz svoje koristi", rekao je Pupovac.

"Što se tiče iznesenih optužbi da smo profesoricu Zlatu Đurđević provukli kroz blato, to odbacujem kao alternativnu realnost, to jest kao laž", izjavio je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrazito je cijenim. I branio sam je od svih onih desničarskih krugova koji su je prozivali po bilo kojem kriteriju, podrijetlu... To ću i ubuduće činiti i kod nje i kod bilo koga drugoga. Ali ako je netko provukao kroz blato onda je to Zoran Milanović", kazao je saborski zastupnik.

Pupovac je izjavio kako je iskzaoa rezervu s obzirom na to da Milanović, koji ju predlaže, vrši upad u Ustav i destabilizira poredak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče druge važne komponente, a to je pitanje koja je svrha svega ovog, nije li momenat da se zapitamo da se već moglo usuglasiti tko je izabran. Možda je to mogla biti i Đurđević. Milanović nije imao potrebu da razgovara i sa kim", rekao je Pupovac.

Komentirao je kako je Milanović krenuo politikom nametanja i da je časnu osobu sa časnim akademskim zvanjem i časnom karijerom doveo u situaciju da postane predmet spora između onih koji su trebali razgovarati, a ne se sukobljavati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jezik uvrede i psovke

''Sam sam nastojao tome doprinijeti. Ali pristati na to da mi netko nameće nešto što ja ne vjerujem, da netko od mene traži da radim ono što ne razumijem i ne prihvaćam, ne razumijem konačan cilj i svrhu, to nije moguće", izjavio je Pupovac.

"A što je konačan cilj? To nitko ne zna. Postoji nešto što ne možemo razumjeti, zašto predsjednik s nikim ne razgovara?", zapitao se čelnik SDSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako Milanović nameće svoju volju i pravo.

''Milanović je odabrao jezik koji je nalik na jezik Hrvatskog tjednika. Jezik psovke, uvrede, omalovažavanja...", smatra Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jezik koji je takav da bi djecu trebalo sklanjati od televizije da ga ne slušaju", izjavio je Pupovac.

Smatra kako Milanović uništava jedan od najsnažnijih elemenata demokracije, javni jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može li se s ovom vrstom jezika argumentirano raspravljati? Ne može", rekao je Pupovac.

Pupovac vjeruje kako se radi o proizvodnji kaosa od strane predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću činiti sve da počne transformacija pravosuđa. Nadam se da će Milanović shvatiti da se tome treba pridružiti", izjavio je Pupovac.

Rekao je kako je imovinu Prosvjete darovala njegova vlada i kako je Milanović tada rekao da je to simbolička gesta ispravljanja povijesne reforme, a da danas tvrdi da je nemoral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kaže da ništa nismo uradili za Srbe. U mandatu njegove vlade, mi nismo uspjeli na struju spojiti nijednu kuću. Čuo sam obećanja, ali nijedno rješenje. Kod njegovog ministra sam čekao po šest mjeseci. Onda bih pitao Milanovića i rekao da ne mogu do ministra. On bi me pitao zašto me neće primiti. Toliko o brizi o jadnim Srbima njega i njegove vlade. Toliko o poštivanju glasova koje dobiva o Srba", napominje Pupovac.

"Milanović ima sklonost ne samo da pljuje na druge. On zlostavlja, nasilno i verbalnim radnjama omalovažava ono što su ljudi činili", komentirao je saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak kako glasati

Detaljnije je prokomenitirao i poruke koje je objavio na svom Facebook profilu.

"Ja ne mogu do kraja objasniti kako je došlo do ovih poruka. Ništa ovo ne može objasniti. Ja ne mogu pojmiti da netko ovo šalje ljudima koji imaju drugačije stavove. Niti da je riječ o posve privatnim ljudima. Kamoli o ljudima koji vrše Ustavom definirane funkcije", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je Milanović je izrazio očekivanje kako bi trebali glasati, kako mu je to rekao u telefonskom razgovoru. No saborski zastupnik tvrdi kako je ipak mislio da će se njihova odluka poštovati.

"Neću reći kako ćemo glasati. Mogu samo reći da mi je žao što je Đurđević prolazila i što prolazi", kazao je Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispriku ne tražim, a ne bih je ni dao. Tako kaže sud moje moralne partije", dodao je Pupovac.

Milanovića je opisao kao socijaldemokrata koji govori jezikom Hrvatskog tjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dok se mi borimo za toleranciju u raznim smjerovima, ženomrštvo, animoziteti prema manjincima, predrasude prema drugim državama i kulturalni rasizam vrve iz govora predsjednika republike. Da sam ja tako čaršijski lopov koji dijelim pomoć čaršijskog ološa. A on ne zna kako mi skupljamo tu pomoć i kako je dijelimo i od koga je dobivamo. Ne zna koja je to muka skupiti milijune kuna za kontejnere, za čizme, hranu, sapun. Da ne bi bili prljavi. On misli da je važniji ako se dođe tamo slikati. Nego mi, nego potpredsjednik Milošević koji tamo prebiva i noćiva", izjavio je Pupovac.

"Za kršćane, pravoslavne i katoličke, ovo je vrijeme korizme, pročišćenja. Mi to vidimo bavljenje Banijom vidimo kao svoje pročišćenje. Ali i otpor jeziku klevete, uvrede i mržnje vidimo kao svoje pročišćenje", rekao je čelnik SDSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što će njega spasiti, ne znam. Što će on uraditi u vrijeme korizme, ne znam. Vjerojatno će nastaviti po starom. Napadati debelog, Njonju, prljavog, i ne znam koga sve ne. A ogledala nigdje. A eka nigdje. Ni uha koji će to čuti", dodao je.

Poručio je kako se nada kako Milanović neće nastaviti kršiti Ustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo