NAPETO U SABORU / Radin poručio da mandatar neće imati podršku manjina, Orešković odmah sazvao hitan sastanak

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U Saboru je u petak nakon izlaganja klubova o programu i sastavu nove Vlade održan sastanak mandatara Tihomira Oreškovića, Domoljubne koalicije i Mosta te zastupnika nacionalnih manjina čiju podršku traže vladajući, no dogovor još nije postignut

22.1.2016.
19:07
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina Furio Radin najavio je u petak u Hrvatskom saboru da dio zastupnika nacionalnih manjina neće glasovati za novu Vladu jer, po njihovu mišljenju, mandatar Tihomir Orešković nije pokazao spremnost na suradnju.

"Gospodine mandataru, da ste kucali na vrata manjina, naišli biste na otvorena vrata, otkrili biste da zapravo postoji spremnost, ali niste, barem ne dovoljno", kazao je Radin u ime kluba u kojem su šestorica zastupnika nacionalnih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako su stranke vladajuće većine pregovarale s manjinama, ali da ti pregovori nisu dovedeni do kraja.

"Navodno nije bilo vremena i mi to razumijemo i uvažavamo, ali naši programi su kod vas, prijatelji iz Domoljubne koalicije. I sa zadovoljstvom ćemo pristupiti njihovom zajedničkom proučavanju. I tada će se, ali tada, stvoriti pretpostavka da glasamo za povjerenje ove Vlade. Vjerujemo da ćemo prilikom izglasavanja proračuna postići dogovor i da podržimo ovu Vladu u potpunosti", kazao je Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da se analizi i potpisivanju sporazuma koje su ponudile manjine može pristupiti već od ponedjeljka.

"Mi smo spremni za pregovore i za razgovore i zato kažemo samo 'doviđenja' u ovom trenutku ovoj Vladi iliti 'goodbye' i 'arrivederci' do skoroga", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandatar pregovarao sa zastupnicima manjina, dogovor još nije postignut

U Saboru je u petak nakon izlaganja klubova o programu i sastavu nove Vlade održan sastanak mandatara Tihomira Oreškovića, Domoljubne koalicije i Mosta te zastupnika nacionalnih manjina čiju podršku traže vladajući, no dogovor još nije postignut.

"Imali smo kratku diskusiju, vrlo pozitivnu, ide u pravom smjeru, dali smo još malo vremena tako da ćemo se još čuti večeras, ali idemo u pravom smjeru", rekao je nakon sastanka Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest zastupnika okupljenih u Klub nacionalnih manjina prije dva tjedna poslalo je Domoljubnoj koaliciji zajednički program i pojedinačne sporazume, no kako su otkrili u raspravama, do danas nisu dobili odgovor.

Mandataru su poručili kako nije pokazao dovoljno spremnosti za suradnju s manjinama te izrazili nadu da će sporazume potpisati slijedećeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo