Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
REAKCIJE NA PUPOVCA

Radin za RTL: 'Hrvatska ne može biti faktor nestabilnosti u regiji koja je nestabilna od temelja'

Gost RTL-a Danas bio je dugogodišnji saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin

Vijesti.hr/ 28.8.2019. u 18:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izjave predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca ovih su dana izazvale mnoge reakcije, a između ostalog, dio javnosti mu zamjera što je upozorio da je Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji. 

Radin je u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Damirom Gregoret rekao da on ne bi govorio na taj način, ali je istaknuo potrebu sagledavanja konteksta.

''Ne bih upotrijebio te riječi, no slažem se potpuno s kolegama iz HNS-a da treba sagledati kontekst u kojem su te riječi izrečene, a kontekst je da se prema Srbima dogodilo nasilje'', podsjetio je Radin i naglasio da kontekst ne može opravdati izrečeno, on samo objašnjava.

''Načisto sam oko te izjave. Hrvatska ne može biti faktor nestabilnosti u jednoj takvoj regiji koja je nestabilna od temelja. Hrvatska može biti samo faktor stabilnosti'', smatra Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I dok ima i onih koji smatraju da bi Pupovac svoju izjavu trebao povući, Radin smatra da o njoj treba razgovarati s premijerom Andrejem Plenkovićem te je podsjetio da Plenković i jest pozvao na razgovor: ''Cijenim premijera i kada govori o tome da treba jednom stati s ovom spiralom mržnje, kojoj su ponajprije pridonijeli svi oni koji su sudjelovali u pravom fizičkom nasilju''.

''Ono što je bitno jest da ova zemlja treba stabilnost, upravo da ne bude faktor nit svoje niti tuđe nestabilnosti, a da bi mogla biti stabilna, treba stabilnu Vladu, a da bi imala stabilnu Vladu treba stabilan parlament'', istaknuo je Radin odgovarajući na pitanje prijeti li vladajućoj koaliciji raspad, a dočekalo ga je i pitanje bi li se Pupovac trebao ograditi od izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Upravo se čita

Image
užas

Velika tragedija u Rijeci: U vodenoj bujici preminuo muškarac, pronašli ga ispod automobila

''Pripadnike nacionalnih manjina svaki put kada se u zemlji naše matične kulture, ali to nisu zemlje u kojima mi živimo, mi živimo ovdje, nešto dogodi, od prvih se traži da se mi ogradimo - to je jedno nasilje koje se vrši nad nama i jedan pritisak. Naravno da se mi ne slažemo s tim izjavama, one prije svega nas dovode u neugodan položaj. Niti se ja slažem s tim izjavama, niti se – siguran sam, a o tome i razgovaramo, slaže Pupovac. S ekstremnijim izjavama se nikada ni nije slagao pa se ne slaže ni sada'', istaknuo je Radin u razgovoru za RTL Danas dodavši kako je siguran u pogledu daljnjeg nastavka rada koalcije da će doći do konvergencije. 

Vijesti.hr/ 28.8.2019. u 18:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
novi članovi

Staru garinturu u Upravi INA-i zamijenila nova, Mikuljan za RTL: 'Jednoglasnom odlukom uskraćene su im optremnine'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba