Radnički prosvjed / Radnice 'Orljave' pred Vladom jer ne dobivaju plaće, Benčić optužuje vlast za 'uvertiru u stečaj i podjelu imovine'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.6.2021.
12:14
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Radnice požeške tekstillne tvrtke Orljava prosvjeduju u srijedu na Markovu trgu ispred Banskih dvora sa zahtjevom da Vlada razgovara s njima o budućnosti tvrtke koja je u stečaju, a radnice nisu tri mjeseca dobile plaće.

Prema navodima Novog sindikata i Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske, Vlada se do sada oglušila na njihove zahtjeve za razgovorom o budućnosti tvrtke nakon otvaranja stečaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje iz Vlade, predstavnike radnica primio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, koji će nakon sastanka na konferenciji za novinare izvijestiti o pregovorima i mogućim rješenjima.

Image

Protest radnica "Orljave" ispred Vlade

Image

Protest radnica "Orljave" ispred Vlade

Saborska zastupnica Sandra Benčić (Klub zeleno-lijevog bloka) ocijenila je da stanje u Orljavi, čiji radnici tri mjeseca nisu dobili plaće, pokazuje kako se premijer Andrej Plenković hvali da spašava gospodarstvo, a istovremeno uništava tvornice u državnom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benčić smatra da je sve to uvertira u stečaj tvrtke, kako bi se podijelila njena imovina.

Na solidarnost s radnicima Orljave pozvala je i Katarina Peović (RF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike