bez reakcije državnog vrha / Rakić: 'Odluka ministra je meni teško objašnjiva, ovdje se radi o političkom pritisku'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednica Vijeća za elektroničke medije Mirjana Rakić kazala joj je najnovija odluka kontroverznog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da smijeni nju i ostale članove vijeća - teško objašnjiva

11.3.2016.
8:04
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je ministar kulture Zlatko Hasanbegović zatražio je raspuštanje Vijeća za elektroničke medije i smjenu predsjednice tog vijeća, Mirjana Rakić je kazala u intervjuu za N1 kako se ovdje radi o političkom pritisku. 

Image
'teški propusti' /

Hasanbegović traži raspuštanje Vijeća za elektroničke medije i smjenu Mirjane Rakić

Image
'teški propusti' /

Hasanbegović traži raspuštanje Vijeća za elektroničke medije i smjenu Mirjane Rakić

"Mislim da smo mi ispunili svoje obaveze i da smo naveli sve što smo radili protekle dvije godine. Naravno da nismo naveli sve radne sastanke niti sve sastanke s HRT-om. Ove godine je iskorišten izvještaj Vijeća o sada bivšem ravnatelju HRT-a, Goranu Radmanu", kazala je ugledna novinarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitala je li osobno ili kao Vijeća razgovarala s ministrom, kazala je da su ga zamolili za sastanak kada je stupio na dužnost, no do danas nisu dobili odgovor. 

Otkako je došao na čeli Ministarstva kulture, Hasanbegović samo 'čisti' svjetonazorski drugačije kadrove iz svog resora. Nakon vijeća za neprofitne medije, HRT-a, na red je došlo i Vijeće za elektroniške medije. Svojevrsno je to bilo i najaveljeno prosvjedom za Z1 televiziju, na kojem su se urlali ustaški poklici. Među prosvjednicima je bio i potpredsjednik Sabora Ivan Tepeš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo je čudna situacija. Kad je bio taj prosvjed 26. siječnja nitko od državnog vrha se nije oglasio o tome. Kad vam se veliki broj ljudi okupi na ulici i prosvjeduje očekuje se da on reagira", izjavila je za N1.

"Osoba na njegovoj poziciji ne može osobno sudjelovati na takvim prosvjedima", komentirala je Tepeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana je li to politički pritisak, Rakić je odgovorila: "To je politički pritisak. Ova odluka ministra je meni teško objašnjiva".

"Očekujem da kao predsjednica Vijeća podnesem izvještaj saborskom Odboru za medije, ali i pred samim Saborom pa da oni odluče. No čini mi se da je odluka već donesena", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo