jokiću produljen mandat / Reforma školstva ide dalje, Karamarko dodao kako vjeruje da će dužnosnicima smanjiti plaće

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko sastao se danas u Banskim dvorima s Borisom Jokićem, voditeljem ekspertne skupine za provedbu Cjelovite kurikularne reforme, a sastanku je prisustvovao i resorni ministar Predrag Šustar

29.2.2016.
14:10
VOYO logo

Sastanak između voditelja radne skupine za reformu obrazovanja, Borisa Jokića s potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom i ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom odgađao se dva puta, a danas tijekom dana se on napokon i dogodio.

Tom prilikom najavljeno je u kojem će se smjeru kretati kurikularna reforma i Jokiću je odobreno da nastavi s dosadašnjim radom. "Ovime objavljujemo još 32 kurikularna dokumenta. Ako to ostane na razini dokumenta reforma bi trebala biti prekinuta odmah. Bez osposobljavanja kadra neće biti ni trasformacije hrvatskog obrazovanja", kazao je Jokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

(Patrik Macek/PIXSELL)

Šef HDZ-a je tom prilikom i sam rekao što ga smeta u sadašnjem sustavu obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih samo o povijesti, iako ja imam primjedbe na prikaz Domovinskog rata i totalitarizama iz 20. stoljeća. O tome se mora i može pričati i to je podložno korekcijama. Želimo da djeca uče istinu, koja je u funkciji budućnosti, a ta istina je vječna", kazao je Karamarko.

"Imam čitav niz primjedbi, primjerice, da svaki profesor može birati udžbenik po kojem će predavati povijest, da se u njima navodi kako je Franjo Tuđman promijenio ime Dinamu u Croatia. Imamo puno primjera, ali to je drugi val promjena. Ovo o čemu danas raspravljamo je okvir i volio bih da školstvo bude zaštićeno od politike i politikantstva i stranačkih interesa", izjavio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim stanja u školstvu, Karamarko se osvrnuo i na trakavicu oko smjene šefa Sigurnosno-obavještajne agencije Dragana Lozančića. Kazao je da će "to isto tako biti napravljeno, jer ako ne uživa povjerenje predsjednice ni parlamentarne većine, koja nije usvojila njegov izvještaj o radu, jasno je da će premijer postupiti na isti način".

Potvrdio je i da je na užem kabinetu Vlade predložio smanjenje plaća dužnosnicima no za koliko nije rekao. "Predložio sam smanjivanje plaća dužnosnika i na tome ću inzistirati. O tome se razgovara, rade se projekcije. To vjerujem da ćemo i napraviti", izjavio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo