'ostvaren vrhunski standard' / Riječki KBC opremljen s osam novih respiratora najsuvremenije tehnologije

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Četiri respiratora namijenjena su Klinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje, dva Klinici za neurologiju, a preostala dva Klinici za pedijatriju

30.10.2015.
16:42
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Riječki KBC opremljen je s novih osam respiratora, čiju je nabavu financiralo Ministarstvo zdravlja s 1,35 milijuna kuna, rečeno je u petak kada je KBC obišao ministar zdravlja Siniša Varga.

Četiri respiratora namijenjena su Klinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje, dva Klinici za neurologiju, a preostala dva Klinici za pedijatriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstojnik Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje Alen Protić ustvrdio je da su ti suvremeni uređaji neizostavni element za liječenje intenzivnih bolesnika. Nova nabava je nastavak isporuka koje je omogućilo Ministarstvo, nakon šest anestezioloških uređaja i 10 visokosofisticiranih kreveta za Jedinicu intenzivnog liječenja, kazao je.

Sanacijski upravitelj KBC Rijeka Davor Štimac ustvrdio je kako je s novom opremom u Jedinici intenzivnog liječenja ostvaren vrhunski standard. Nabave iz sredstava Ministarstva nastoji se usmjeriti u najpotrebnije, a tu svakako spada i liječenje najmlađih pacijenata u Klinici za pedijatriju, za koju je nabavljen ultrazvučni uređaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstojnik Klinike za pedijatriju Goran Palčevski naveo je kako je kardiološki ultrazvučni uređaj najsuvremeniji aparat prilagođen pregledavanju dječjeg srca i glave od najranijeg fetalnog doba do adolescencije, a njime će se moći prikazivati i najteže srčane greške u 3D tehnologiji. Vrijednost tog uređaja je 1,5 milijun kuna.

Varga je rekao da je Ministarstvo omogućilo nabavu opreme koja je jako dugo nedostajala riječkome KBC-u. Tu su već ostvarena značajna skraćenja listi čekanja ili su one nestale, a nova oprema će omogućiti da se još više pacijenata pregleda i zbrine tijekom radnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varga je u pratnji sanacijskog upravitelja, predstavnika Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije obišao i mjesto na lokalitetu Sušak riječkoga KBC-a na kojem će se graditi zgrada klinika za pedijatriju i ginekologiju, kao i početak gradnje nove Sveučilišne bolnice.

U tijeku je rušenje objekata nekadašnje vojarne, koja se nalazila na toj lokaciji, a nakon toga će se raspisati natječaj za iskop građevinske jame, rekao je sanacijski upravitelj Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo