rješenje problema / Riječki vrtići su prebukirani, ali roditelji će moći bez brige na posao. Evo kako je pronađeno rješenje

Image
Foto: RTL

Jedan je gradski vijećnik predložio da Rijeka počne sufinancirati rad dadilja koje bi mogle srezati liste čekanja za vrtiće.

30.9.2021.
10:30
RTL
VOYO logo

Nema mjesta za djecu, ali ima rješenja. Riječki vrtići su prebukirani, kao i u svim većim gradovima, - ali roditelji će moći bez brige na posao i ako njihovo dijete nije dobilo mjesto. Jedan je gradski vijećnik predložio da Rijeka počne sufinancirati rad dadilja koje bi mogle srezati liste čekanja za vrtiće. 

Ovo je jedini riječki obrt za dadilje. Ne čudi obiteljski ugođaj jer dadilja i odgojiteljica brinu o ukupno 12 mališana.

"Zakon o dadiljama nam ne dozvoljava više, znači šestero djece po dadilji ili odgajatelju, interes je velik, znači prošle godine u 9. mjesecu bilo je, lista čekanja je bila i do 80 djece", rekla je Mia Prodan, odgojiteljica.

Imaju djecu od jedne i pol godine, do polaska u školu. Daju im 4 obroka, ručak se kuha tu, triput na tjedan na meniju je riba, a jede se i puno povrća.
"Cijena za jedno dijete je 2600 kuna, mi imamo situaciju da imamo brata i sestru to je 5200 kuna za jednu obitelj, to je jedna plaća", priča Prodan.

Nisu dobili mjesto u gradskom ni privatnom vrtiću, pa nema subvencije. Zato imaju gotovo 300 % veći mjesečni trošak. Problem će biti riješen do Nove godine.

Više pogledajte u prilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo