Najugroženiji Letovanić / Rijeke se sporo povlače, još uvijek zatvorene brojne ceste: očekuje se znatniji pad vodostaja Kupe

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Najugroženiji je Letovanić, gdje nekoliko snažnih crpki prebacuju vodu koja je prodrla do obiteljkih juća, natrag u kupsko korito

19.10.2015.
12:00
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Iako je vodostaj Save uzvodno od Siska u opadanju, Kupa na sisačkom području u ponedjeljak ujutro uglavnom stagnira, pa se još očekuje znatniji pad vodostaja. 

Pravodobno dograđeni nasipi u Pokuplju izdržali su pritisak vode, pa nije bilo nove opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su aktivnosti vatrogasaca, pripadnika civilne zaštite i mještana usmjerene uglavnom na otklanjanje šteta na obiteljskim kućama koje su bile poplavljene, te na opskrbu ugroženih mještana vodom i prehrambenim artiklima. 

Iako je na sisačkom i lekeničkom području već bila planirana i evakuacija naugroženijih mještana, za sada se ne očekuje da će to biti potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najugroženiji je Letovanić, gdje nekoliko snažnih crpki prebacuju vodu koja je prodrla do obiteljkih juća, natrag u kupsko korito. Budući da je na vrijeme zatvoren Obedski kanal, čiji su nasipi dograđeni, Letovaniću za razliku od ranijih godina ne prijete zaobalne vode. 

Osim vreća s pijeskom, za dograđivanje nasipa prvi su put korišteni i žičani boksovi s pijeskom, što je ubrzalo radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo