tko preživi... / Rimac o planu preživljavanja korona-krize: 'Nećemo davati otkaze ni smanjivati plaće'

Image
Foto: Screenshot You Tube

"Nećemo davati otkaze niti ćemo smanjivati plaće", poručio je Mate Rimac

30.3.2020.
14:40
Screenshot You Tube
VOYO logo

Mate Rimac, osnivač tvrtke Rimac Automobili, izložio je svoj plan preživljavanja korona-krize ponukan brojnim upitima. 

"Puno ljudi (novinara, poduzetnika...) me pita kako hendlamo krizu. Odlučio sam na ovaj način podijeliti informacije da se ne izgubi pola toga na putu. Znam da će se puno toga pogrešno shvatiti i na ovaj način, ali ipak bolje ovako... Nadam se da će biti korisno i da možemo u narednim tjednima/mjesecima podijeliti još konkretnih i korisnih informacija", napisao je Rimac na svojem Facebooku i objavio 20-minutni video u kojem objašnjava strategiju i brojke. Glavna poruka: nema otpuštanja i rezanja plaća, bar za sada.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kazao, 16. 3. zaposlenici su poslani kućama jer nam je zdravlje djelatnika i njihovih obitelji na prvom mjestu.

"Nemamo niti jedan slučaj COVID-19. Nećemo davati otkaze niti ćemo smanjivati plaće. Radimo plan da firma može opstati i u najcrnjem scenariju do 12 mjeseci krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje radim ona projektima, radimo veliku količinu prototipa za testiranja, bitno nam je da to ne stane i to radimo s minimalnim brojem ljudi. Na posao dolaze samo oni koji se osjećaju sigurno", rekao je između ostalog Rimac u videu. 

Rimac Automobili imaju 571 zaposlenog te je za njihove bruto plaće mjesečno potrebno 10,5 milijuna kuna. No, Rimčeva je kompanija u boljem položaju od ostalih jer su dobili 100 milijuna eura keša za investiciju od Porschea i Hyundaia. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno trošimo, ali smo zbog toga relativno dobro. Radimo plan da minimalno možemo bez velikih rezova preživjeti do kraja godine, ali nam je cilj imati preživljavanje na 12 mjeseci. Ne znamo što budućnost nosi, neke stvari će se rezati, ali zaposlenici i plaće ne, bar za sada", poručio je Rimac. 

Opširnije pogledajte u VIDEU 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo