Anketa RTL-a / Roditelji ogorčeni, mnogima vraćali djecu iz škole: 'Katastrofa, žalosno, rade budale od djece...'

Image
Foto: Pixsell

Dio roditelja poslao je djecu u školu da bi ona odmah bila vraćena kući

10.10.2019.
16:20
Pixsell
VOYO logo

U osnovnim i srednjim školama u četvrtak je počeo štrajk u osnovnim i srednjim školama, a podaci sindikata za jutarnju smjenu pokazuju da se štrajku odazvalo 75 posto zaposlenih u srednjih školama te 89 posto zaposlenih u osnovnim školama.

I dok prosvjetari štrajkaru, roditeljima je glavno pitanje što s djecom - poslati ih u školu ili ne. Oni koji su dužni odlučiti trebaju li djeca dolaziti ili ne su ravnatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Ministarstvo znanosti i obrazovanja jučer je ravnatelje osnovnih i srednjih škola obavijestilo da su dužni pružiti informacije učenicima i njihovim roditeljima o održavanju štrajka. Škole su dužne organizirati primjereni oblik odgojno-obrazovnog rada s učenicima, posebice onima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole te onima uključenima u produženi boravak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nije sve išlo glatko - web stranice škola su se rušile, a neke škole nisu do zadnjeg trena objavile upute roditeljima što je roditeljima izazvalo velike probleme.

Zato smo vas na našem Facebooku pitali jeste li vi danas poslali svoju djecu u školu. Glasalo vas je više od 2100, a većina, čak 85 posto, djecu nije poslala u školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam jer nemaju ništa organizirano osim čuvanja, a to mi ne treba. I dalje ne podržavam ovaj kokošinjac koji rade i još nitko nije rekao raspored za županije i štrajk u istima, koje dane će biti, tako da neka se sindikati, ili tko već, zbroje i oduzmu i daju konkretne informacije o daljnjem planiranju i da im slučajno ne bi palo na pamet da klinci moraju to odrađivati, jer ću odmah ispričnice napisati", napisala je u komentarima jedna čitateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Učitelji i nastavnici u štrajku! Pogledajte kako danas izgledaju škole širom Hrvatske

Image

Učitelji i nastavnici u štrajku! Pogledajte kako danas izgledaju škole širom Hrvatske

Neki su poslali djecu u školu jer do jutra nije bilo informacija hoće li biti nastave ili neće. Djecu su im onda vratili doma.

"Poslala sam dijete u školu pa se ona vratila doma jer oni do ujutro nisu znali ima li škole. Katastrofa", ogorčena je čitateljica Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti problem imao je i Igor: "Poslali smo ga u školu. Vidjeli su da nema nikoga i vratili ga doma. Samo je žalosno da će sad morati subotom nadoknađivati sate tako da se djeca neće ni za vikend odmoriti. Makar smatram da je štrajk opravdan".

Nekima je ipak rečeno da će nastave biti pa su svoju djecu poslali u školu. Ipak, očito je sve od škole do škole i kako se koja organizirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rade budale od djece. Neki štrajkaju, neki ne. Pravi cirkus je kod nas. Ne znaš ko koga...", požalio se Danijel.

"Pola nastavnika je u štrajku, pola nije. I što napraviti?", pita se čitateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrajk se nastavlja i sutra

Štrajk se nastavlja i sutra, a budući da se radi o cirkularnom štrajku, to znači da se prvog dana štrajka u cijeloj zemlji, a potom svakog dana u po nekoliko županija. 

Sindikati su najavili da se sutra blokada rada školskih ustanova nastavlja u Splitsko-dalmatisnkoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom ciklusu štrajka, u 10 dana učenici u školama neće imati nastavu dva dana.

Nadamo se da će škole i ravnatelji sutra, ali i iduće dana štrajka, na vrijeme obavijestiti roditelje što im je činiti s djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo