'radim sve po zakonu' / Rogoznica protiv Keruma: nasipavanjem plaže pred svojim hotelom neovlašteno intervenirao u pomorsko dobro?

Od nekoć zapuštene plaže bivši splitski gradonačelnik napravio je raj za turiste. Ipak, njegova vizija raja nije se svidjela svima pa su ga prijavili zbog devastacije pomorskog dobra

21.5.2018.
19:31
VOYO logo

Pod povećalom javnosti ponovno je bivši splitski gradonačelnik. Ovaj put zbog prijava stanovnika Rogoznice komunalnim službama koji smatraju kako je Željko Kerum nasipavanjem plaže pred svojim hotelom neovlašteno intervenirao u pomorsko dobro.

Iz Lučke kapetanije poručuju kako u nasipavanju nema ništa sporno, što su nam potvrdili i iz Općine Rogoznica. Kerum je, pak, uvjeren kako se uoči sezone, s njim pokušavaju obračunati njegovi politički protivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nekoć zapuštene plaže bivši splitski gradonačelnik napravio je raj za turiste. Ipak, njegova vizija raja nije se svidjela svima pa su ga prijavili zbog devastacije pomorskog dobra. Kerum tvrdi kako radi sve po zakonu.

"Mi imamo koncesiju za plažu i za privezište. Sve čisto 1/1. Plažu smo uredili, znači ovdje je bila fonja, kanalizacija, vojska, užas. Ovo je bilo jedno smetlište. Sredili smo nešto, iz ničega, napravili smo čudo", kazao je Željko Kerum, poduzetnik i političar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je kako se građani nisu bunili jer ovo nije prvi put te tvrdi da svi mogu na plažu kao i što svi mogu besplatno leći na njegove ležaljke.   

"To je čista politika. To je političko pitanje jer nikad to nisu napravili ni u deseti ni u jedanaesti ni u prvi ni drugi mjesec. Uvijek početkom sezone, ne bi li nam napravili štetu", smatra Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Općine Rogoznica poručuju kako protiv Kerumovih radova u proteklih pet godina nemaju ama baš ništa. Kažu otvorio je 250 smještajnih jedinica i ostvario prošle godine 12 000 noćenja što je za proračun malene općine sasvim dobro.

Načelnica Rogoznice potvrđuje kako su komunalni redari zaprimili nekoliko dojava te da su ih proslijedili nadležnoj Lučkoj kapetaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema našim informacijama Lučka kapetanija je izašla na teren, prema informacijama jutros vidim da neće biti nikakvog postupka jer neće biti potrebe", izjavila je Sandra Jakelić, načelnica Rogoznice.

Građani su nam potvrdili kako je plaža i njima dostupna te da se tamo, prije Keruma, ilegalno odlagao otpad. Tako je to i u politici, poručuje Kerum, stalno ga pokušavaju srušiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam ja laka meta onda bi oni mene lako riješili, ali oni mene ne mogu riješit jer ja sam čist, normalan, radin, stvaram, pomažem ljudima, plaćam radnike i tako dalje. Što rade oni? Koja je njihova kategorija? Nula", rekao je.

Krušćica tako ostaje nasuta, a oni kojima se to ne sviđa, vjerojatno će, kaže Kerum, ponovno pokušati sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo