Pogledajte od 18.30 sati / Ivica Todorić u RTL Danas! Otkrivamo na što je potrošeno 3 milijuna kuna u istrazi o Agrokoru

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vlada je DORH-u odobrila pet milijuna kuna za istragu u Agrokoru

8.1.2020.
16:30
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Od pet milijuna kuna, koliko je Vlada u svibnju 2017. odobrila Državnom odvjetništvu za istragu u Agrokoru, do kraja prošle godine potrošeno je gotovo tri milijuna kuna, doznaje RTL od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Vlada je, podsjetimo, u jeku afere u najvećoj hrvatskoj tvrtki u vlasništvu Ivice Todorića, iz proračunske pričuve dala DORH-u pet milijuna kuna za troškove i rad, odnosno za angažman stručnjaka i vještaka u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i mogućih nezakonitosti u Agrokoru.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11 tisuća kuna za održavanje opreme

Najviše je, od tada, potrošeno na intelektualne usluge – oko 1,96 milijuna kuna, službena putovanja – oko 58 tisuća kuna, grafičke usluge – oko 35,8 tisuća kuna, održavanje opreme – oko 11 tisuća kuna, uredski materijal – oko 10 tisuća kuna dok je za troškove za svjedoke plaćeno nešto više od 800 kuna.

Istraga u aferi Agrokor još uvijek nije gotova, a protiv nekadašnjeg vlasnika koncerna Ivice Todorića i njegovih najbližih suradnika do sada je potvrđena jedna optužnica. Todorića Županijsko državno odvjetništvo tereti da je gospodarskim zlouporabama svoj bivši koncern oštetio za 1,25 milijuna eura. Suđenje bi trebalo početi u veljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu ovome kaže Ivica Todorić, kako se priprema za suđenje, kako njegov život izgleda danas, pogledajte ekskluzivno u RTL-u Danas. S bivšim vlasnikom Agrokora razgovarala je Ivana Ivanda Rožić.

RTL Danas gledajte od 18.30 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo