bivši premijer u fokusu / RTL Danas istražuje: zašto Orešković troši novac na tjelohranitelje dok dogovara privatni posao u Amsterdamu?

Istražili smo od koga strahuje Orešković i je li uistinu bilo potrebno da je na trošak države odveo tjelohranitelje u Amsterdam gdje dogovara novi posao za sebe

4.1.2017.
19:04
VOYO logo
Image
POTVRDIO GLASNOGOVORNIK /

Tihomir Orešković se vraća u Tevu: 'Neće utjecati na odluke u Hrvatskoj'

Image
POTVRDIO GLASNOGOVORNIK /

Tihomir Orešković se vraća u Tevu: 'Neće utjecati na odluke u Hrvatskoj'

Ono o čemu se dugo nagađalo, danas je dobilo i konačnu potvrdu: Tihomir Orešković vraća se u Tevu, globalnu farmaceutsku korporaciju u čijem je vlasništvu Pliva, a u kojoj je radio prije no što je postao predsjednikom Vlade Republike Hrvatske.

"Možemo potvrditi da se Tihomir Orešković pridružuje Tevi u Amsterdamu. Gospodin Orešković će imati višu ulogu u našem globalnom financijskom poslovanju i neće biti uključen u odluke koje se tiču našeg poslovanja u Hrvatskoj", rekao je glasnogovornik Teve Paul Williams

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković je do 19. travnja štićena osoba. Kada želi, prati ga osiguranje pa tako i u Amsterdam ovih dana.

Dok je Orešković iz Zagreba otputovao zrakoplovom, dvojica zaposlenika policijske Uprave za posebne poslove sigurnosti su službenim automobilom prešla put od 1340 kilometara kako bi ga dočekali u Nizozemskoj, gdje Orešković koristi i službeno vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako gruba računica pokazuje da će samo za dnevnice za pripadnike osiguranja biti oko 100 tisuća kuna, a smještaj i do 120 tisuća kuna, u Ravnateljstvu policije potvrđuju da ima pravo na zaštitu i osiguranje, ali ne otkrivaju detaljnu strukturu troškova.

"Policijski službenik može sudjelovati u obavljanju policijskih poslova u inozemstvu pod uvjetima određenim međunarodnim ugovorom", priopćili su iz MUP-a.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oreškovićev nasljednik, pak, ostavlja mogućnost da se neka pravila u ovakvim situacijama promijene.

"Razmotrit ćemo tu temu. Bivši dužnosnik se vlastitom odlukom može odreći te zaštite. Razgovarat ćemo o toj temi i vidjeti što je najprimjerenije", izjavio je premijer Plenković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahuje li Orešković od nečega konkretnog, javnosti nije poznato. Njegova obitelj također ima pravo na zaštitu i osiguranje, ali do sredine ovog mjeseca. Iz krugova bliskih bivšem premijeru doznajemo da bi se Orešković ove privilegije mogao odreći vrlo skoro.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo