poznata Lokacija / RTL doznaje: Pokušaj nagovaranja Bernardića na ostavku odvijao se u ogulinskom hotelu 'Frankopan'

U SDP-u vlada silencio stampa i nitko ne želi govoriti ništa o sastanku

15.9.2018.
19:07
VOYO logo

Sinoć je u Gorskom kotaru održan tajni sastanak dijela predsjedništva SDP-a s Davorom Bernardićem u kojem su ga pokušali nagovoriti da napusti poziciju predsjednika stranke. 

No, kako doznajemo, Bernardić nije popustio. Delegacija sastavljena od, do sad Bernardiću sklonih ljudi, predsjedniku stranke dala je vremena do sutra kada bi se trebao održati još jedan sastanak. Nakon njega bi trebalo biti poznato nastavlja li Bernardić borbu za opstanak ili časno odlazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokacija tajnog sastanka vrha SDP-a bio je Ogulin. Kako javlja naš reporter Ilija Radić, sastanak se dogodio u hotelu Frankopan. Nasuprot Bernardića sjeli su Zlatko Komadina, Ivo Jelušić, Davorko Vidović, Fred Matić, Rajko Ostojić te mnogi drugi SDP-ovci koji su ga pokušali uvjeriti kao SDP nema budućnost s njim na čelu i dati mu priliku da sam odstupi.

Pokušali smo doći do sudionika sastanka i SDP-ovaca koji pripadaju suprotnom taboru i traže Bernardićevu ostavku, no nitko od njih nije bio dostupan. U SDP-u vlada silencio stampa i nitko ne želi govoriti ništa. Kako naš reporter neslužbeno doznaje, dogovor je da se ne govori apsolutno više ništa do sutra dok ne daju Bernardiću priliku da sam razmisli i sutra će se već možda znati hoće li ostati na čelu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To sugerira interventna skupina koja je pokušala utjecati na njega, vjeruju da je napravio pomak i da može promisliti i odlučiti da napusti čelo stranke. Više bi se trebalo znati u ponedjeljak nakon Predsjednitšva SDP-a i u utorak kada će se sastati Klub zastupnika SDP-a na kojem će se Bernardić promovirati u predsjednika ili će kao nasljednik Arsena Bauka koji je u ostavci dogoditi da Peđa Grbin preuzme tu funkciju.

U slučaju da Bernardić da ostavku Zlatko Komadina će na godinu dana preuzeti stranku i organizirati nove izbore nakon čega bi se trebalo znati tko će voditi stranku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo