OPORBI DVOTREĆINSKA VEĆINA? / RTL-ovo istraživanje: Kukuriku će uvjerljivo potući HDZ!

RTL Danas ekskluzivno donosi rezultate prvog velikog predizbornog istraživanja javnosti i projekciju sastava sedmog saziva Sabora. Prema rezultatima istraživanja, Hrvatsku uskoro čeka promjena vlasti!

30.10.2011.
18:30
VOYO logo

ZAGREB - GfK - Centar za istraživanje tržišta proveo je za RTL Televiziju prvo veliko istraživanje javnog mnijenja uoči raspisivanja parlamentarnih izbora.

Istraživanje je provedeno od 14. do 28. listopada, u jeku pokretanja istrage nad HDZ-om, na reprezentativnom uzorku od 4 tisuće ispitanika, odnosno 400 u svakoj izbornoj jedinici. Mjesta u Saboru izračunata su D'Hondtovom metodom na ispitanicima koji su rekli da će izići na izbore.

Iz exkluzivne projekcije novog saziva Sabora RTL Televizije vidljivo je da u Hrvatskoj dolazi do promjene vlasti. Kukuriku koalicija osvaja uvjerljivu većinu od čak 90 saborskih mandata, a današnja vladajuća stranka HDZ odlazi u opoziciju sa samo 35 zastupnika.

U odnosu na prekjučer raspušteni saziv Sabora, broj HDZ-ovih zastupnika bi se gotovo prepolovio.

Dvije parlamentarne stranke, Hrvatski laburisti-stranka rada i Hrvatska stranka prava dobile bi svaka po 5 zastupnika. Velik skok s po jednog, koliko su imale dosad.

Glavašev HDSSB imao bi tri mandata, koliko su osvojili i na prošlim izborima, a u Sabor bi se vratio HSLS, doduše samo s jednim mandatom, i to bivšim vicepremijerom Draženom Budišom.

Jedan mandat u Saboru osvojila bi i koalicija nekoliko manjih stranaka koju vodi bivši premijerski kandidat Ljubo Jurčić, a koja se zove 'Znati kako'.

Od ispitanika koji izlaze na izbore njih 57 posto zna za koga će glasati, 32 posto je još neodlučno, a 11 posto ne želi reći koji je njihov izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo