SPASILI DIO OPREME / RTL s medicinarima vukovarske Hitne čije je vozilo u potpunosti izgorjelo: 'Bilo je važno ostati smiren'

Naš reporter Bojan Uranjek razgovarao je s djelatnicima koji su uspjeli pobjeći iz gorućeg vozila i spasiti opremu

7.8.2022.
19:43
VOYO logo

Jučer nešto poslije 20 sati kod ulaza u Pačetin iz smjera Nuštra tijekom vožnje im se zapalilo vozilo. U njemu nije bilo pacijenata, ali jesu vozač, liječnik i medicinska sestra. Prije nego je vozilo u potpunosti izgorjelo uspjeli su spasiti vrijedne medicinske uređaje. Požar se ubrzo prenio i na nisko raslinje s jedne i druge strane ceste. Vatru su ubrzo ugasili vatrogasci iz Bobota, Tordinaca i Vukovara. Naša ekipa uspjela je snimiti i vozilo, koje je izgorjelo u potpunosti.

"Javljeno nam je da gori vozilo hitne pomoći. Mi smo odmah podigli svoje, uzeli kamion, krenuli smo prema požarištu. Došli smo za nekih 6-7 minuta. Kd smo došli vozilo je već bilo izgorelo. Pristupili smo gasiti okolo i hlađenju vozila", kazao je Goran Arizanović, predsjednik DVD-a Bobota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš reporter Bojan Uranjek razgovarao je s djelatnicima koji su uspjeli spasiti opremu:

"Prilikom povratka s intervencije, uz medicinsku sestru i mene bio je i vozač. Odjednom se pojavio dim i plamen u prednjem dijelu vozila. Vozač je zaustavio vozilo i mi smo žurno iskočili van", kazao je Dario Vukelić, specijalist hitne medicine ZZHM Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Galerija zgarišta /

FOTO Objavili smo video vozila Hitne u plamenu, ovako sada izgleda. Izgorjelo je do neprepoznatljivosti

Image
Galerija zgarišta /

FOTO Objavili smo video vozila Hitne u plamenu, ovako sada izgleda. Izgorjelo je do neprepoznatljivosti

Da svaka nenadana situacija nosi određenu količinu straha, potvrdila je i Matea Doroghazi, medicinska sestra ZZHM Vukovarsko-srijemske županije.

"Bilo je važno ostati smiren, upotrijebiti svoje znanje, vještine i misliti na cijeli tim da se uspješno evakuira i udalji od mjesta nesreće", kazala je Doroghazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelatnici su uspjeli spasiti vrijednu opremu.

"Pošto zadnji dio vozila nije bio zahvaćen plamenom prišli smo sa stražnje strane i uspjeli smo dio opreme iznijeti van, dio je nažalost izgorio. Više od 100 tisuća kuna vrijednosti. Defibrilator je bio najskuplji", kazao je Vukelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje god je tehnika, uvijek nešto može krenuti po zlu", kazao je Mato Matić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

Dosad, rekao je, nisu imali ovakav slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo nalete na divljač ili lakše prometne. Vozila se održavaju redovno, kao i oprema. Građani mogu biti mirni. Godišnji su pa radimo malo pojačano, bitno je da se ne probije tjedni fond sati", kazao je Matić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo