Glasajte u anketi / Rušimo stereotipove: Koliko će Hrvata 'spojiti' vikend nakon Svih Svetih?

Image
Foto: Thinkstock

Usprkos stereotipima, dojam je da nemaju baš svi taj luksuz da mogu spojiti vikende

30.10.2018.
8:00
Thinkstock
VOYO logo

U jednom televizijskom oglasu utemeljenom na hrvatskim stereotipima mogli smo vidjeti kako prosječni djelatnik hrvatske tvrtke uvijek nekako uspije maksimalno iskoristiti bilo koji praznik, pa makar on bio i usred tjedna.

Čuveno "spajanje" vikenda dobar je stari hrvatski običaj, a dobra prilika ukazuje se ovog četvrtka, kad je blagdan Svih Svetih. Mnogi će iskoristiti tu činjenicu da na ovaj ili onaj način izbjegnu rad u petak i tako povežu četiri neradna dana. Iako, za neke će upravo svi ti dani biti radni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove smo godine imali dosta prilika za spajanje neradnih dana oko praznika i vikenda. Praznik rada (1.5.) pao je u utorak, a Tijelovo (31.5.) je bilo u četvrtak.
Dan antifašističke borbe bio u petak, a Dan državnosti u ponedjeljak, što je značilo dosta dobru priliku da se spoji i cijeli tjedan. Velika Gospa bila je u srijedu, dok će ove godine Božić i Sveti Stjepan pasti u ponedjeljak i utorak.

Usprkos stereotipima, dojam je da nemaju baš svi taj luksuz da mogu spojiti vikende. Koliko si Hrvata zapravo može dozvoliti da spoje četiri neradna dana oko blagdana Svih Svetih? Spadate li vi u tu skupinu? Svoj glas dajte u našoj anketi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo