Sve što se donese brzo se proda / S početkom školske godine počinje i potraga za udžbenicima: Istražili smo kako proći što jeftinije i gdje ih kupiti

Najmlađe će pogurati i gradovi: Za osnovnoškolce Rijeka poklon bonom od 250 do 750 kuna za socijalno ugrožene, a Split i Zagreb besplatnim kompletima

3.9.2021.
22:00
VOYO logo

S početkom školske godine počinje i potraga za udžbenicima za srednje škole, jer osnovnoškolce će knjige dočekati na klupama. 

Važno je da su udžbenici očuvani i povoljni. Pa kako proći što jeftinije i gdje ih kupiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazak u antikvarijat ne znači nužno da ćete samo trošiti novac, već na knjigama, i to školskim udžbenicima za srednju školu možete i zaraditi.

Sve što se donese brzo se i proda, Pa je i Marica tamo odnijela prošlogodišnje unukove udžbenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne kupujemo nove. Donijela sam za prvi razred ugostiteljske škole od unuka. I kupila sam prošli tjedan isto za drugi razred isto za njega jedan dio za koje smo znali da nam trebaju", kaže Marica.

Udžbenici u antikvarijatu 40 su % jeftiniji nego novi, pa još ako prodate stare, proći ćete puno povoljnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ste sad dobili 130 kuna koliko ste platili one? Platila sam oko 200 i nešto ili oko 300, znači ipak sam uštedjela", dodaje Marica.

Bitno je samo da djeca iz njih uče

"Ovdje ste Vjeronauk platili 30 kuna, koliko bi bila nova knjiga? Obično se knjige kreću preko 100 kuna tako da isplati se navratiti", kaže Sandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A koliko će vam u antikvarijatu novca dati za knjigu, ovisi o traženosti robe.

"Za gimnaziju se najviše traže knjige? Koje? Pa matematika, hrvatski za drugi i treći razred cijeli komplet udžbenika", govori prodavačica u antikvarijatu Dora Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ne možete do udžbenika, nije problem jer antikvarijati primaju narudžbe i putem interneta.

"Prvo odete na našu stranicu. Ako imate nešto za ponuditi nama, prodati, odete na otkup udžbenika. Ako imate nešto što vam treba odete na kupovinu, to je to. Šaljete diljem Hrvatske? Diljem Hrvatske pa čak i van", kaže prodavačica u antikvarijatu Bogdanka Dimitrijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađe će pogurati i gradovi  - za osnovnoškolce Rijeka poklon bonom od 250 do 750 kuna za socijalno ugrožene, a Split i Zagreb punim besplatnim kompletima. No i prodaja novih knjige ide u knjižarama.

"Tu su radne bilježnice i udžbenici za osnovnu i srednju školu i tu slažemo pakete kako tko traži."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupujem za svoju djecu radne bilježnice samo pa onda nije problem. Nove? Nove. Kolika je cijena? Pa od 50 pa do nekih 100 i nešto kuna", kaže Mirna Vukoja.

Stari ili novi, potpuno je svejedno, bitno je samo da djeca iz njih uče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo