degradirali sabor / Sabor povukao pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom zbog Grabar-Kitarović

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako je saborsko Predsjedništvo početkom svibnja doznalo da je pokroviteljstvo nad 300. Sinjskom alkom prihvatila predsjednica Republike Kolinda Grabar- Kitarović, zaključili su kako je time derogirana molba za pokroviteljstvo Sabora

2.6.2015.
14:01
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Saborsko Predsjedništvo prošloga je tjedna povuklo pokroviteljstvo Hrvatskog sabora nad 300. obljetnicom čudesne obrane Sinja, a time i pokroviteljstvo nad Sinjskom alkom, ocjenjujući da je prihvaćanjem pokroviteljstva od strane predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović derogirana molba za pokroviteljstvo Sabora.

Potvrđeno je to u utorak iz saborske Službe za odnose s javnošću, iz koje navode da je saborsko pokroviteljstvo još 2009. zatražio gradonačelnik Sinja, gvardijan Franjevačkog samostana i Svetiške gospe Sinjske te predsjednik Viteškog alkarkog društva. U molbi su naveli kako proslava 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, osim obrane grada, obuhvaća i 300. obljetnicu Sinjske alke i Gospe sinjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je saborsko Predsjedništvo početkom svibnja doznalo da je pokroviteljstvo nad 300. Sinjskom alkom prihvatila predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, zaključili su kako je time derogirana molba za pokroviteljstvo Sabora nad 300. obljetnicom obrane Sinja.

Predsjedništvo je zato povuklo odluku o pokroviteljstvu, uz želju da proslava cijelokupnog događaja protekne u dobrom ozračju, kažu u saborskoj Službi za odnose s javnošću te napominju kako organizatori nisu obavijestili Sabor da su pokroviteljstvo nad Alkom ponudili i Predsjednici Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo