Gdje je puklo? / Sabor se rapušta, izbori bliže, a pregovori na desnici propadaju: Za sve im je kriv - HDZ

Ljubav Miroslava Škore i Mosta rođena na predsjedničkim izborima nije izdržala do parlamentarnih

17.5.2020.
18:31
VOYO logo

Sutra se raspušta Sabor i čeka se odluka predsjednika Republike o datumu izlaska na izbore. No, više se ne čeka odluka o velikoj desnoj koaliciji jer su nakon dugog natezanja pukli pregovori između Mosta i Škorina Domovinskog pokreta.

Jedni kažu da neće s vragom tikve saditi, drugi im uzvraćaju da su težak i nepouzdan politički partner. Sve to promatra HDZ koji će nakon izbora među njima biti prisiljen tražiti partnera za vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubav Miroslava Škore i Mosta rođena na predsjedničkim izborima nije izdržala do parlamentarnih. Dugo se kuhalo, pregovaralo, a na kraju ništa. U MOST-u u svemu vide HDZ-ove prste. 

"Od političkog tajnika Jandrokovića i Anušića da se sa svima može, da se sa Škorom može, samo s Mostom se ne može, i zadnjih dana se na svim tim pregovorima osjećala težina tih riječi. Vidim da sada iste riječi ponavlja i Škoro, znači te riječi iz HDZ-a", rekao je Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro se, naime, oglasio na Facebooku, a propale pregovore ovako je objasnio: 

"Domovinski pokret neće, neposredno pred izbore koji su nam nametnuti, dodatno zaoštravati javnu retoriku sa strankom koja se već puno puta do sada pokazala kao težak i nepouzdan politički partner. Na kraju, ako je ovo Mostova konačna odluka, mogu je ovjeriti kod javnog bilježnika, nek' bude vjerodostojno!", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je puklo, je li Most tražio previše? Oni tvrde da nisu. Razloge su objasnili još sinoć prije ponoći, također na Facebooku, u društvu novopridošlog Mostovca, riječkog vjeroučitelja Marina Miletića.  

"Idemo samostalno zato što želimo da čisti, pošteni i čestiti ljudi budu u tom Saboru, i ako je to jedini način, idemo tim putem. Nemojte očajavati i brinuti. Niz odluka su govorili nisu pragmatične, mi smo dokazali suprotno, ne možete s vragom tikve saditi", rekli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škori preostaje još jedan adut - HDZ-ov vukovarski gradonačelnik. Ivana Penava za RTL poručuje da će odluku objaviti sredinom tjedna.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo