predsjednik predsjedništva hvz-a / Sanadera smo pitali bi li gasio požare za 5000 kuna. 'Bio sam na tisuće požara bez kune i dinara'

Prokomentirao je i predsjednika RH pa rekao da je ispao kao "mali miš"

16.7.2022.
19:37
VOYO logo

Rade Županović razgovarao je s Antom Sanaderom, predsjednikom Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice.

Upitan je vidi li odgovornost vatrogasne zajednice za požare u Zatonu, no ne odgovara nego govori kako nakon sto godina nisu pod MUP-om, MORH-om i drugim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori kako su u Dalmaciji navikli na ovakve događaje. Vjetar igra ulogu, ali i zapuštena poljoprivredna površina, kaže.

Što se tiče opreme koju navodno nemamo, kaže kako je Vlada nabavila 400 vozila, 207 vatrogasnih od kojih je jedno dobio DVD Šibenik, a 65 posto vozila išlo je u DVD-e, navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vatrena stihija /

EKSKLUZIVNO Donosimo ispovijesti tinejdžera vatrogasaca i njihove snimke dok jure na požarište kod Šibenika

Image
vatrena stihija /

EKSKLUZIVNO Donosimo ispovijesti tinejdžera vatrogasaca i njihove snimke dok jure na požarište kod Šibenika

Upitan je i bi li za 5 tisuća kuna izlagao svoj život pa govori da je 45 godina bio dobrovoljni vatrogasac. "Bio sam na tisuće požara bez kune i dinara, to što dajemo sezonskim vatrogascima u ljetnom periodu, uveli smo 2001. stimulans, oni nisu profesionalni vatrogasci", rekao je.

Što se tiče servisa zrakoplova tvrdi kako svaku godinu otprilike raspolažu s istim brojem zrakoplova. "Imamo ih šest, ali imaju redovne remonte, vrijeme koliko mogu raditi. Vlada je ušla u nabavku još dva", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori i da je 25 milijuna kuna uloženo u kamere. Profesionalnim vatrogascima vraćen je status i imaju povlaštene mirovine, ponavlja.

Upitan je i što s tim što Milanović kaže da je Vlada odgovorna, a Sanader ističe: "Tko još ozbiljno prati što kaže Milanović, ni mala djeca mu više ne vjeruju", kaže. Govorio je potom o summitu u Madridu pa rekao da su izglasali ulazak Švedske i Finske u NATO, a on je bio mali miš. "Imao je mogućnost četiri godine uraditi nešto u vatrogastvu, a nije uradio ništa", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vatrogastvu je vraćeno dostojanstvo, u vatrogastvu upravljaju ljudi iz svih političkih opcija", zaključuje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo