u sukobu interesa? / SDP danas u Sabor šalje zahtjev za opoziv ministra Zdravka Marića

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Gordan Maras je u srijedu u Saboru istaknuo i kako su u vezi ministra financija objelodanjene neke nove i nepoznate činjenice koje ga kompromitiraju

20.4.2017.
16:25
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

SDP će danas u Hrvatski sabor uputiti zahtjec za opoziv ministra financija Zdravka Marića, a od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa očekuju reakciju i istragu, piše 24 sata. 

Kako tvrde u SDP-u, imaju mnogo razloga za ovu akciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi se tiče situacije u Agrokoru i činjenice kako je Marić s funkcije izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala došao u vladu, zbog čega smatraju da je u sukobu interesa te da bi se trebao izuzeti iz svih odluka koje mogu utjecati na koncern. 

Navode i kako je Marić kao izvršni direktor u Agrokoru aktivno Agrokorova financijska izvješća koristio kako bi osigurao financiranje koncerna, a upravo je i  izvanredni povjerenik izrazio sumnje u pouzdanost tih izvještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je, smatraju u SDP-u, marićev kredibilitet narušen i njegova pozicija u ministarstvu financija ne dolazi u obzir. 

Osim toga, Gordan Maras je u srijedu u Saboru istaknuo i kako su u vezi ministra financija objelodanjene neke nove i nepoznate činjenice koje ga kompromitiraju. Konkretno, riječ je o kreditu iz 2010. godine kojeg je Marić tada kao predsjednik Nadzornog odbora HPB-a dobio po povlaštenim uvjetima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka mediji ispitaju taj slučaj, kako to dužnosnici i ministri u Vladi mogu dobivati kredite u državnim bankama, koje obični građani i svi ostali koji žive u Hrvatskoj ne mogu dobiti", rekao je Maras, piše 24 sata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo