Obnova studentskog doma u Splitu / Šef gradilišta: 'Samog luksuza koji će se ovdje pružati, ne bi se sramila ni nekolicina hotela u Splitu'

Studente u Splitu tijekom ljeta izbacuju iz stanova, a sve zbog turista

6.2.2019.
17:35
VOYO logo

Poznato je kako studenti u Splitu muku muče sa smještajem jer ih najmodavci tijekom ljeta izbacuju iz stanova zbog turista. Upravo zato važni su studentski domovi.

Od dva koja Split ima, u funkciji je samo jedan, a drugi se obnavlja. Igor nikada neće zaboraviti uspomene iz doma koji je danas gradilište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi pokucaj na vrata drugog susjeda, prvo upoznavanje, kao da su svi jedni prema drugima toliko srčani, bratski se ponašaju, da nema nikakve podjele mi smo odavde, vi ste odatle...", kazao je student Igor Grgić.

Dom je, naglašava, trebalo rekonstruirati, ali i kada je bio oronuo, tvrdi, imao je ono nešto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će se vratit ta duša koja je ovdje bila u ovom domu jer tu imamo naš Marjan, more, plažu, sve tri, četiri minute od doma", rekao je Grgić.

Projekt vrijedan 62 milijuna financira se iz četiri različita izvora, a sve kako bi studenti imali najmodernije sobe i učionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt obnove tog studentskog doma nije usrećio samo splitske studente jer je rekonstrukcija inspirirala Europsku uniju da uloži novac u jednak projekt i u Zagrebu i u Osijeku.

Prvo što se primijeti na gradilištu su uredno poslagani ostatci starih kupaonica koji su trebali ići na deponij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim netko je slučajno uslikao i postavio na Internet gdje nam se javio jedan umjetnik iz Zagreba, gospodin Vedran, koji nas je zamolio da mu doniramo školjke zbog izložbe koja je planirana u siječnju 2020. godine u Zagrebu", kazao je voditelj projekta, Marijan Bašić.

Obnova doma trebala bi motivirati studente na učenje, jer će samo oni koji dođu do završnih godina fakulteta uživati na posljednjem katu koji će biti i posebno uređen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam luksuz koji će se ovdje pružati, ne bi se posramila ni nekolicina hotela u Splitu tako da mislim da će studenti zaista uživati", rekao je Toma Gotovac, šef gradilišta.

Do završetka tog luksuza studenti će čekati još godinu dana, a do tada im preostaje nastavak potrage za najmodavcima koji ih na ljeto neće zamijeniti s turistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo