IVAN ČAGALJ / Šef Komunalnog pogona u Kaštelima nakon poplava: 'Ovo je iznimna situacija. Nema razloga za sumnju u infrastrukturu'

Upravitelj Komunalnog pogona u Kaštelima rekao je da sanirana glavnina javne infrastrukture

30.5.2022.
20:30
VOYO logo

Štete nakon nevremena u Kaštelima nisu zabilježe isključivo na privatnim objektima već i na gradskoj infrastrukturi, pogotovo tamo gdje se radi kanalizacijski sustav, ali i na plažama. Grad Kaštela ima plaža dužine četiri kilometra, netom prije ljeta su ih uredili, međutim sada sve treba ispočetka.

"Teško je govoriti o vrijednostima, ali najveće štete su bile u sredini Kaštela. Računamo Kambelovac, Lukšić, Kaštel Stari. Tu smo imali najveće štete, pogotovo na cestama gdje se izvode komunalni radovi i infrastrukture, odnosno gradske kanalizacije gdje smo imali veliku štetu. Računam da ćemo potrošiti pola milijuna kuna samo za plaže", rekao je Ivan Čagalj, upravitelj Komunalnog pogona u Kaštelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše automobila zapelo je na magistralnoj cesti. Relativno je novouređena cesta, a problem je bio velik, što se dogodilo?

"Nije problem do ceste. Ono što mi znamo, infrastruktura je dobra. Međutim, Kaštela su u podnožju planine Kozjak u dužini 14 kilometara. Mi smo u par sati imali više nego što je mjesečni prosjek oborina. Magistrala presejca sve potoke koji se slijevaju s planine. Svaki taj potok, ako je tunel pod magistralom začepljen zbog granja ili nečega što je bujica nanijela, onda se ta voda razlila po magistrali. Zbog toga je bilo problema na magistrali, ali u roku deset minuta otkad je kiša stala, magistrala je bila čista. Prema tome, nije do infrastrukture magistrale, nego zbog enormne količine kiše. U 40-ak godina ne sjećam se ovakvog nevremena. Ovo je iznimna situacija za koju bog zna kada će se ponoviti. Nema razloga za sumnju u infrastrukturu. Ovo su takve situacije kojima možemo sanirati posljedice i moliti boga da se ne ponove", kaže Čagalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li sanirali javnu infrastrukturu?

"Sanirali smo glavninu, ono što je bilo najhitnije, desetak cesta. Naši koncesionari su bez rezerve odmah uskočili i naših 30-ak zaposlenika. Koliko toliko smo doveli naše ceste u red."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo